Нямате време за почистване? Кухненски трикове, които трябва да знаете

Нямате време за почистване? Кухненски трикове, които трябва да знаете

Всички водим забързан начин на живот и времето не стига за нищо. Ето защо всеки трик, който ни помага да пестим време е добре дошъл. Предлагаме ви няколко бързи и хитри начини за справяне с бъркотията в кухнята, които ще ви спестят часове чистене.

10 места у дома, където не почиствате, а е ужасно мръсно

Каролин Форте е експерт по почистване и дава някои съвети за това, кои места у дома пренебрегваме, когато почиствате,...

18/01/2016

Самопочистваща се фурна

Почистването на фурната е може би най – неприятните задачи в кухнята. За да си спестите това, ви съветваме да инвестирате в уред с функция за самопочистване. Идеята е, че той се нагрява до много висока температура, превръщайки мазнината, петната и изгорялата храна в прах! След това само забършете.

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почистите

Справянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача. А знаете ли, че има места у дома, които често забравяме да по...

26/05/2016

 

Почистете пералната машина

От време на време е добра идея да почиствате пералнята, за да бъде в добро състояние и да предпазите от миризми. Просто извадете чекмеджето за перилен препарат, накиснете го в гореща вода и изплакнете. За да почистите барабана, сипете бял оцет и пуснете на горещ цикъл. След като свърши, отворете вратата и я оставете да изсъхне. Накрая избършете гуменото уплътнение на машината с влажна кърпа.

 

Почистете дъската за рязане

Трябва да освежите дървената дъска за рязане? Просто разполовете един лимон, поръсете щедро количество сол на дъската и използвайте лимона като че ли е гъба, за да почистите. Оставете десет минути, след това изплакнете с вода и оставете да изсъхне.

 

Инвестирайте в лесен за почистване индукционен плот

Пръските от сос могат да бъдат кошмар, за да се почистят. За щастие днес има много по – лесни начини, благодарение  на новото поколение стъклокерамични и индукционни модели. Всичко, което трябва да направите е да натъркате с малко топла вода и сода и да забършете.

Не забравяйте абсорбатора

Аспираторите са ключов уред за всяка кухня и значително намаляват количеството на мазнините, дима и кондензацията във въздуха. Не забравяйте поне веднъж в месеца да  махнете филтрите и да ги накиснете в малко вода и оцет. След това само забършете.

 

Хладилник на пълни обороти

Това е задължителен елемент за всяка кухня. Инвестирайте в уред, който е no frost, т.е. няма нужда от размразяване. Изберете и такъв със стъклени рафтове, за да са по – лесни за почистване и дезинфекция.

 

Използвайте лимони срещу варовика

За да се отървете от варовик в чайника, просто го напълнете с вода и много лимонов сок. Оставете да се накисне за един час, сварете водата, изпразнете го и изплакнете.

Не забравяйте кофата

Кофите могат да съдържат миризми дълго след като сте сменили торбата. За да избегнете това, измийте и изсушете кошчето, и поръсете с няколко лъжички бакпулвер на дъното. Наистина работи.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...