Няколко трика, за да се справите с хлебарките

Подръчни средства, които са много ефективни  

1226

Въпреки че полагаме всички усилия, за да поддържаме чистота и хигиена в дома си, за съжаление, не рядко се сблъскваме с появата на хлебарки. Проблемът може да идва от страна на немарливи съседи, от пренесени случайно вещи с някоя хлебарка или просто нашествие на такива инсекти. Те са изключително трудни за убиване и пълно унищожение, но не трябва да се предаваме. Наред със силните средства,  които се предлагат в магазините, има и редица домакински продукти, които може да помогнат. Ето няколко решения.

12 начина да прогоните насекомите През лятото мнозина от нас започват да изпитват силно раздразнение от налитащите комари

Сода за хляб и захар

7 начина да се отървете от насекомите в дома Като използвате тези естествени техники  

Всички знаем, че хлебната сода обикновено се използва за почистване на плотове и повърхности, но знаете ли, че може ви да помогне и срещу хлебарките? Всичко, което трябва да направите, е да смесите чаша сода за хляб с чаша захар, след това поръсете сместа в зоните където се виждат хлебарки. Сода за хляб ще се комбинира със стомашната киселина на хлебарки и ще ги убие, докато захарта ще ги привлече. Вместо захар, може да използвате и други неща, които хлебарки обичат да консумират, като фъстъчено масло или мед.

Утайка от кафе

Любимата ви сутрешна напитка може да помогне да убиете тези досадни вредители. Как? Нанесете слой вазелин във вътрешността на буркан, сложете на него утайка, след което добавете малко вода. Сложете капана на места, където има хлебарки. Кафето ще ги привлече към буркана, а вазелинът няма да им позволи да избягат. Не забравяйте да проверявате ежедневно бурканите, за да изхвърлите мъртвите хлебарки и сменяйте утайката редвоно.

Омекотител

Обикновеният омекотител за дрехи има способността да убива и хлебарки. Смесете три части от омекотителя с две части вода, след което изсипете в спрей бутилка. Всеки път, когато видите хлебарки, напръскайте ги с разтвора. Сместа ще ги задуши, тък като те дишат през кожата си.

Борна киселина

Един популярен начин да се отървете от хлебарки веднъж и завинаги е с борна киселина. Просто поръсете с нея навсякъде, където има хлебарки. Киселината ще ги задуши. Борната киселина не е безопасна за консумация, така че не забравяйте да я държите недостъпни за вашите деца или домашни любимци. Също така, не използвайте прекалено много от нея, защото тогава тя ще бъде неефективна.

Лаврови листа

 

Знаете ли, че лавровите листа (дафинов лист) е ефективен, естествен репелент за  хлебарки? Просто смачкайте листата на прах и поръсете във всички части на дома, където има инсекти. Хлебарките мразят миризмата на лаврови листа, така че този трик ще ги отблъсне.

7 начина да изгоните вредители от домаБез да използвате вредни препарати
Сподели: