7 начина да се отървете от насекомите в дома

Като използвате тези естествени техники  

1202

Нека си признаем, няма дом, който да не е бил налазван от всякакви неприятни инсекти – мравки, мушчици, хлебарки. Пръскането на токсични химикали, за да се отървете може би е добър вариант, но може да бъде заплаха за здравето ни. Добрата новина е, че с помощта на естествени техники лесно ще ги отблъснете.

Пазете храната.

Не оставяйте кутиите с храни и напитки отворени, тъй като насекомите се привличат от аромата. Уверете се, че всичко е плътно затворено. Плодовете изглеждат добре на кухненския плот или масата, но също така привличат мухи, мравки и други насекоми, така че доколкото е възможно дръжте ги в хладилника.

Краставиците са полезни…не само за ядене.

Хлебарките не харесват миризмата на краставици! Нарежете пресни краставици или дори само корите им и ги сложете в чинийки из къщата. Подменяйте ги всеки ден. Други естествени репеленти за хлебарки са прах от чесън и дафинови листа.  

Поръсете пудра.

Въпреки че са толкова малки, мравките могат да причинят големи проблеми у дома. Поръсете с кайенски или черен пипер, канела, бебешка пудра или ароматизиран талк по пътеките на мравките.

Използвайте вазелин.За да не се катерят мравките на масата, намажете краката й с вазелин.

Създайте репелент цитрус.

Не изхвърляйте корите от портокал, а ги използвайте като ефективен репелент срещу насекоми. Потопете кората на цитрусовите плодове (портокал, лимон, грейпфрут) във вода за няколко дни. Изхвърлете кората и налейте водата в чиста бутилка за спрей.

Съвет: Ароматът на мента, мащерка, розмарин и лавандула също са отблъскващи за домашните инсекти. Използвайте няколко капки от етеричните масла в домашния репелент си, капнете на ароматна свещ или посадете растение.

Използвайте растения

Изберете между лимонена трева и розмарин, за да изгоните комарите. Лимонената трева съдържа същото масло от цитронела, използвано в свещи, които отблъскват комарите.

Създайте природен капан за мухи.

Изсипете ябълков оцет в празни буркани. Направете хартиен конус и го сложете на гърлото на буркана. Мухите ще могат да влязат, но не и да излязат.

Сподели: