Неочаквани начини да използвате растителното масло в ежедневието

Неочаквани начини да използвате растителното масло в ежедневието

Без значение колко често готвите, със сигурност имате бутилка олио под ръка. Всъщност то не е само за готвене. Защото има много други начини, по които да го използвате!

Изненадващи приложения на опаковачното фолио

Запазете цветята свежи Увойте дръжките на цветята с влажна хартия и опаковачно фолио и така ще запазите дълго цвет...

05/07/2016

1. Предотвратете залепване на капачките

На всеки един му се е случвало да се наложи да се бори с капачката на някой буркан. Но има прост трик, който можете да използвате, за да предотвратите залепването им. Следващия път, когато отворите буркан, отделете малко време, за да нанесете малко растително масло около външния ръб. Слоят от масло ще попречи на всякакви лепкави неща да „запечатат“ капака към буркана, което прави много по-лесно отварянето му!

10 нови приложения на алуминиевото фолио

Изпечете перфектния пай За да не изгори ръба на пая, покрийте го с ленти от алуминиево фолио по време на печенето....

23/07/2018

2. Удобство с мерителна чаша

По същия начин можете да използвате растително масло за мерителните чаши, преди да ги използвате за измерване на плътни или лепкави вещества. Нанесете тънък слой масло върху вътрешността на чашата, преди да измерите мед, конфитюр, сиропи и други лепкави неща.

3. Отстранете боята от ръцете

След творчески проект по рисуване, е много неприятно когато остане боя по ръцете си. Но растителното масло улеснява премахването на боята, без да търкате безкрай.

Просто изсипете малко растително масло в ръцете си, разтрийте го и го оставете да попие за около 10 минути. След това измийте ръцете си както обикновено и боята ще падне лсено.

4. Безшумни скърцащи панти

Когато скърцащите панти или инструменти ви подлудяват, вземете бутилката си с растително масло. Нанесете малко количество масло върху зоната, където скърца.

5. Защитете плетените мебели

Знаете ли, че много лесен начин да защитите вашите плетени мебели е като използвате малко растително масло. Просто изсипете малко количество масло върху чиста кърпа, след това го разтрийте върху мебелите и го оставете да попие за няколко часа. Избършете мебелите с друга чиста кърпа преди употреба.

6. Премахнете треска

Забитите в ръката трески са много неприятни и болезнени. В този случай нанесете малко растително масло върху зоната с памучен тампон и го оставете да попие за няколко минути. Кожата ви ще абсорбира маслото и ще омекне, което ще ви улесни да извадите треската.

7. Премахнете остатъците от стикер

Искате лесен начин да премахнете остатъците от лепило след неуспешно откъсване на стикер или етикет? Сложете обилно количество растително масло върху лепкавия остатък, след което оставете съда да престои необезпокояван за около час. Маслото ще разхлаби лепилото и ще помогне за разграждането на останалата хартия.

8. Грижа за чугун

Редовното смазване на чугунените тигани ще ви помогне да предотвратява залепването на храната по него. 

9. Омекотете сухата кожа

Омекотете и овлажнете сухите крака за една нощ, като втриете малко растително масло и след това обуете чифт чорапи преди лягане. Докато спите, маслото ще овлажнява и омекотява сухата кожа и ще видите значително подобрение на сутринта!

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...