6 неща, които не трябва да държите в килера

6 неща, които не трябва да държите в килера

Килерът обикновено се разбира като място, където се съхраняват сухи стоки и нетрайни продукти. Но овен очевидните продукти като месо, млечни продукти, яйца и други нетрайни храни, има няколко неща, които трябва да съхранявате другаде. Ето кои с те.

10 идеи за вратата на килера

Мечта за всяка домакиня е да има килер или поне малко помощно помещение, близо до кухнята. Там може да държите консер...

20/08/2016

Ядки и семена

Ядките и семената, след като бъдат отворени, те трябва да бъдат прехвърлени в херметически затворен стъклен контейнер и съхранявани в хладилника. Това е така, защото са с високо съдържание на ненаситени мазнини, които могат бързо да се развалят. Когато се съхраняват правилно в хладилника, ядките и семената ще останат свежи от четири до шест месеца.

10 начина да организирате по – добре килера

Всеки, който разполага с килер към кухнята знае колко важна част играе той за организация на продуктите. Тук подрежда...

14/02/2019

 

Отворени брашно и сода за хляб

Отворените брашно и сода за хляб не трябва да се връщат в килера незапечатани неотворени. Те са чувствителни към вредители и има риск да се развалят по-бързо. В допълнение, содата за хляб лесно абсорбира миризми и може да започне да абсорбира миризмите на всички силно ароматизирани предмети около нея като подправки, чесън и лук, например.

 

Храна за домашни любимци

Може да ви е удобно да съхранявате храната на вашия домашен любимец тук, но експертите са категорични, че е най-добре да се съхранява в херметически затворен съд, далеч от човешката храна. Тя не само, че мирише силно, но също така е привлекателно за вредители, които могат да се разпространят и да се превърнат в проблем. Вместо това съхранявайте храната на вашия домашен любимец в запечатан контейнер в определен шкаф извън килера.

Плодове

Повечето плодове могат да се съхраняват на плота, (банани, ябълки, манго и круши), но не е добра идея да ги съхранявате в килера. Плодовете привличат вредители като плодови мушици и мравки и могат бързо да привлекакт такива и в другите неща в килера. Освен това плодовете се развалят бързо, така че е най-добре да се съхраняват на място, където можете да ги наблюдавате и не забравяйте да ги изядете.

 

Някои видове олио за готвене

Маслата за готвене като зехтин и растителни масла са често срещани продукти в килера, но не всички могат да се съхраняват безопасно в килера. Маслата с високо съдържание на ненаситени мазнини винаги трябва да се съхраняват в хладилника, за да се запазят свежи и да се предотврати развалянето им. Това включва сусамово масло, масло от шафран, масла от ядки като орех и шам-фъстък, и инфузирани масла.

Отворени подправки

Преди да бъдат отворени, подправки като кетчуп, майонеза и горчица могат да се съхраняват в шкаф или килер без проблем. След като се отворят обаче ги прехвърлете в буркан. 

7 начина да организирате кухненския килер или шкаф

Много лесно кухненският килер може да се превърне в хаос - зона. Между кутиите за храна до забравени вещи, като полуп...

06/08/2020
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...