Малката кухня вече не е неудобство

Трикове, с които ще я направите по – комфортна и удобна  

662

Няма защо да се борите с факта, че имате малка кухня в малкото жилище. Просто защото няма как да я разширите, колкото и да искате. Но затова може да приложите няколко трика, за да направите наличното пространство по – удобно и функционално.

10 неща, които всеки с малка кухня трябва да имаПочувствайте се големи в малкия дом  

Ето как.

Вертикално планиране

Идеи за обзавеждане на малка кухня с всекидневнаВажна роля в разпределението на стаята играят материалите, материите и цветовете

Инвестирайте в система от неръждаема стомана, която да виси на стени, така че да можете да се възползвате максимално от вертикалното пространство на вашата кухня.

В тази кухня всичко - от рафтовете и релсите до магнитната стойка за ножове не само освобождават пространство, но и правят работата по – лесна.

Използвайте мястото около хладилника

Обикновено до хладилника остава малка глуха ниша. Оползотворете я и подредете подправки или най – необходимите сухи продукти.

Удвоете кухненския гръб

Инсталирайте пегборд за кухненски гръб. Така ще защитите от пръски и може да подредите дребни вещи.

Падаща маса

Ако мястото е много малко, изберете падаща маса, която да се прибира и да освобождава пространство.

Остров, който може да се мести

Ако все пак се радвате на малко по – широка стая, не се отказвайте от острова. Той служи не само като допълнителен плот, но може да събере и доста посуда. Изберете рустик модел на колелца, който да може да местите, ако се наложи.

Погледнете към прозореца

Тази малка кухня е чудесен пример как пространството пред прозореца може да се превърне в допълнително място, за да се закачи дребна посуда.

 

Дъска върху мивката

По – дълга дъска може да служи и като плот. Просто я закрепете над мивката и се възползвайте от работната площ.

В ъгъла

Малък ъглов шкаф ще събере неочаквано количество дребни буркани, подправки или малки съдове. Огледайте се и вижте къде може да сложите такива.

8 идеи за оформяне на малка кухняС  или без реконструкция, винаги има решение  
Сподели: