Как да подредите столовете около трапезарната маса

Те могат да променят интериора

342

Разположението на столовете в трапезарията може да бъде ярко дизайнерско решение и да направи стаята по – привлекателна, удобна и чаровна. И ако досега сте смятали, че няма нещо кой знае какво, за да оформите една красива маса, вижте следващите няколко идеи за аранжиране, които ще ви накарат да погледнете към нея с други очи.

Градински столове, които непременно трябва да имате в двора сиЗа разлика отпреди десетина години когато градинската мебел се ограничаваше до ковано желязо или тиково дърво, днес дизайнерите разгръщат въображението си и ни предлагат вариации от стилове –...

Класическа версия

Как да изберем детски маса и столове?Следвайте няколко прости правила

Обичайната класическа схема, когато еднакви столове са подредени около масата. Фактът, че съвпадат по цвят и стил, не губи значение. Тази опция е идеална както за малки стаи, така и за големи. Ако имате студио, това е идеалната схема за вас, заради единното излъчване.

Цветови контраст

Ако в интериора ви липсват контрасти, защо не направите такива в трапезарията чрез столовете. Те например може да изберете столове в един цвят, а масата – с друг.

Друг вариант е половината от столовете да бъдат в един цвят, а другата половината в друг. Изберете най - подходящата опция и се насладете на контраста.

Прозрачни мебели

В случай, че стаята е малка, няколко дървени стола биха стояли тежко. В този случай заложете на прозрачни столове и маса със стъклен плот. Масата не изглежда тромава, а плексигласовите столове визуално се разтварят в средата.

Разбира се, може да изберете дървена маса с прозрачни столове или стъклена маса с обикновени столове. 

Хулиганско излъчване

Тенденцията, която се наблюдава в продължение на няколко години, е различни столове, групирани заедно и подредени около масата. Подобно, леко небрежно и закачливо излъчване прави обстановката по-жива и спокойна, придавайки на трапезарията чар.

Ако не сте твърде уверени в способността си да комбинирате хармонично различни по цветове и стил столове, следвайте едно от следните две правила:

изберете столове в един стил, но с различен цвят;

или, изберете различни по стил столове в една цветова гама.

От различни комплекти

Ако не сте толкова смели, смесете само два типа столове. За маса с четири стола, изберете опция – маса и столове от една гама/ модел и още два стола в различен стил и цвят.

Не само столове

Не само столовете могат да се подредят около масата за хранене. Пейките и табуретките са също решение и различна опция. Смесвайте и комбинирайте според личния ви стил и мащаб на стаята.

 

15 стола - люлка, които ще искате да имате у дома сиУникален акцент в дома и любима мебел на цялото семейство
Сподели: