Как да разчистите плотовете в 4 лесни стъпки

Как да разчистите плотовете в 4 лесни стъпки

Само на нас ли ни се струва или кухненските плотове са най-големите магнити за безпорядък? Изглежда, че от всички места у дома, те са най-трудни за поддържане. Всъщност не е задължително да е така.

Модерни стъклени плотове за кухня

Модерните и стилни стъклени плотове са брилянтен начин да промените вида на кухнята ви. Тези плотове имат забележител...

07/06/2016

Започнете с най-очевидните виновници

Ако стоите в кухнята си и се чудите как нещата са се объркали, поемете дълбоко въздух - и се заемете с най-очевидните нарушители.

Красиви и различни плотове за кухнята

Когато трябва да изберем плот за кухнята, възможностите са безкрай - мрамор, гранит, камък, дърво, бетон, кварц, лмин...

13/07/2020

Съдовете са виновник №1 за това кухненският ви плот да изглежда разхвърлян. Затова, ако сушите чинии върху отцедник до мивката, прибирането им може моментално да направи кухнята ви да се почувства по-подредена. Оттам премахнете всичко, което очевидно не принадлежи към стаята, и след това работете с това, което е останало.

 

Всичко на мястото си

Кухненските органайзери не са на мода само защото правят кухнята ви да изглежда по-сладка, но и увеличават функционалността и пространството за съхранение на вашата кухня.

Купете възможно най-много организационни елементи за вашите чекмеджета и шкафове. Повечето бъркотия възниква, когато нямате определено място за нещо. Така че, ако знаете точно в кое кошче, чекмедже или кутия отива даден артикул, това елиминира много бъркотия.

Скрийте малките уреди

Ако наистина ви липсва място на плота, може би е време да обмислите да съхранявате по-малките си уреди на леснодостъпни места.

Ако е възможно, опитайте да създадете място в шкафа или килера. Невероятно е колко по-отворена и разхвърляна може да бъде една кухня, когато се махнат онези по-малки уреди, като тостер, фритюрник или тенджера под налягане, които в крайна сметка изяждат ценно пространство на плота.

 

Използвайте вертикално пространство

Независимо дали проектирате чисто нова кухня или работите със съществуващо пространство, има едно нещо, което ще спести място на вашия плот. Шкафове, издигнати чак до тавана – или толкова високо, колкото могат, дават допълнително пространство в шкафа и ще намалят бъркотията.

Но ако не сте благословени с високи до небето шкафове, все още можете да използвате пространството над вашите шкафове, за да увеличите максимално съхранението си. Инвестирайте в декоративни кошници за вертикалното пространство, което не се използва. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...