Лесните трикове, с които кухнята ще изглежда по – голяма

Хитри дизайнерски подходи за повече място за съхранение 

528

Няма значене колко голяма или колко малка кухня имате. Днес, благодарение на дизайнерските трикове и хитри подходи, може да създадете не само усещане за повече простор, но и реално да обзаведете кухня, която има неподозирано голям потенциал.

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?

Слагането на бели шкафове и белите стените са добро начало, но има и много други начини да балансирате място за съхранение, стил и изчистени линии, без да жертвате функционалност и просторно оформление.

1. Помислете за плитки шкафове

10 задължителни предмета за модерната кухняОт контролиране на температурата на месото до кипването на вода – вече не е нужно да ставате от дивана

Мислете нестандартно. Не е задължително всичките ви долни шкафове да са със стандартна дълбочина. Така ще имате площ за съхранение, но ще увеличите площта за преминаване. Освен това ще си спестите бъркането дълбоко в шкафа, защото често задната част остава труднодостъпна.

2. Махнете дръжките

Реално така няма да спестите място, но за сметка на това ще получите изключително изчистен и стилен дизайн.

3. Махнете двойната мивка

Големите двойни мивки имат своите предимства, но за малката кухня е по-добре да се спрете на единична. Това дава по - по-добри възможности за съхранение и пести място на плота.

4. Изберете компактен модел миялна машина

Повечето стандартни съдомиялни машини заемат доста място. Ако държите на този уред у дома, изберете малък модел, който да наполовина. Той ще върши не по – малко работа и ще спестите място.

5. Тесен хладилник

И след като слагаме миялната на диета, следва да го направим и с хладилника. Днес може да намерите по – тесни, но по – високи модели, които имат същия обем, но не заемат толкова място.

6. Вградени уреди

Ако не искате да правите компромис с малките уреди, помислете за по – изчистен дизайн. изберете вградени уреди, които няма да се виждат. Така ще създадете усещане за единност на пространството и стаята ще има по – просторен вид.

7. Стъклен или огледален гръб

Вместо стандартен гръб, заложете на нещо необичайно – стъкло или огледала. За по – ненатрапчив ефект, изберете цветно стъкло, което кореспондира с цвета на шкафовете. или пък заложете на ярко стъкло, което да се превърне във фокусна точка.

8. Сложете рафтове на горния ред

В една малка кухня, премахването на всички горни шкафове може да не е практичен вариант, но има изключителен ефект за визията. Подредете красиви чинии и чаши, организирайте посудата по артистичен начин и стаята ще изглежда по – просторна и феерична.

9. Стъклени врати

Това е друг начин да олекотите пространството. Вместо обичайните вратички на горните шкафове, заложете на модел със стъкла.

10. Много светлини

Значението на доброто осветление няма как да бъде разбрано, докато не го видите и усетите. Сложете светлини под, над и дори вътре в шкафовете, за да направите стаята по-ярка и по-голяма. Тъмните сенки около шкафовете свиват пространството.

 

Няколко практични идеи за кухнята виТриъгълникът в кухнята е най-важното място за всички уважаващи себе си готвачи
Сподели: