Как да създадем перфектната кухня: съвети от дизайнер

Как да създадем перфектната кухня: съвети от дизайнер

Всяка жена иска да има перфектната кухня. И ако за едни тя е огромна с много уреди, за друга е малка и кокетна. Но как да я направим функционална и удобна? Ето няколко универсални правила.

Преди да започнете ремонта, отговорете си честно: защо имате нужда от кухня - за готвене, за събиране на гости, бърза закуска, като площ за кулинарни експерименти или просто за красота? Когато сте формулирали точно целта на вашата кухня, преминете към конкретните. Важно е да анализирате навиците си и да съставите списък с вашите нужди.

 

Кухнята ви има нужда от тази добавка

Пространството е много важно за малките градски апартаменти, най-вече на места като Ню Йорк, или старите европейски м...

03/01/2016

Например обичате да правите събирания с приятели на коктейли, което означава, че ще ви трябва място за напитките и леда. Това означава, че трябва да имате и хладилник с вграден ледогенератор и няколко рафта, на които да държите напитките.

Дизайнът на кухненските мебели е важен момент, но първото нещо, за което трябва да се вземе решение, е функционалността. Ако планирате да готвите много и често, помислете за фронтове без дръжки. Вратите и чекмеджетата със push up система ви позволяват да ги отваряте с едно натискане - това е много удобно.

Не пестете от технологиите. Кухнята се оборудва нито за година, нито за пет години, нито дори за десет. По-често хората сменят апартаменти, отколкото кухни. Затова помислете за най-модерните технологични решения, а всяка година излизат нови модели, оборудвани с някои нови удобни функции.

В кухнята трябва да ви е удобно да готвите по всякакъв начин. Работното място трябва да е добре и правилно осветено, всичко, от което се нуждаете, да е под ръка, плотът да е без никакви ненужни неща и миризмите да се отвеждат. Размразяване, подгряване, готвене - всичко това вече може да се направи с помощта на фундаментално различни технологии - микровълни, конвекция, пара и дори с помощта на супер технологична диалогова фурна, която взаимодейства с молекулите на храната.

Осветлението в кухнята трябва да бъде внимателно обмислено въз основа на вашите кухненски планове и вашите навици. Всяка зона от вашата кухня в идеалния случай трябва да има своя собствена осветителна система. И като комбинирате с тези системи помежду си, получавате голямо разнообразие от сценарии за осветление - за парти, уютна семейна вечеря или за кулинарни експерименти. Не забравяйте да помислите върху местоположението на ключовете и контактите и системата на превключватели, за да не се налага да минавате през цялата кухня. 

20 дизайнерски аспиратора за модерната кухня

Аспираторът е много важна част от кухненското оборудване. Вижте няколко дизайнерски решения за него. Тези аспиратори...

28/10/2015
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...