Кухня в английски стил: 6 полезни съвета

Кухня в английски стил: 6 полезни съвета

Искате ли да направите вашата кухня толкова елегантна и уютна, колкото в традиционните викториански домове? Ще ви ракажем как!

Дървени мебели

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Английският стил се характеризира с използването на естествени материали, включително дърво. Фронтовете на шкафовете обикновено са боядисани в естествени нюанси - бяло, бежово, сиво, синьо - и украсени със сложни медни или месингови дръжки. Когато проектирате кухня, не се опитвайте да заемате цялото пространство с долни и горни шкафове. Разнообразете интериора като поставите бюфет със стъклени врати, където можете да подредите съдове и буркани с подправки.

Текстил

Кухнята в английски стил има уютна атмосфера, създадена от завеси и дантели. Ако пространството позволява, организирайте малка трапезария в кухнята: поставете дървена маса и столове с меки седалки с флорални дизайни.

Осветление

Друга характеристика на английския стил е полилей, който виси в центъра и осветява всеки ъгъл на кухнята. Не е задължително да е голям или богато украсен. Най-важното е, че дизайнът на полилея отговаря на цялостната цветова схема. Стените могат да бъдат украсени и с малки лампи.

 

Домакински уреди в ретро стил

Английският стил напомня на викторианските домове с камини и чугунени печки, така че газовите печки, фурни и чайници в античен стил са начинът, по който трябва да добавите нотка чар на вашата кухня.

 

Керамични плочки

Обикновено в традиционните английски домове кухненският гръб е облицован с обикновени керамични плочки в естествени нюанси като бяло, кафяво, синьо или зелено. Някои от стените в кухнята могат да бъдат залепени с тапети със старомодни флорални шарки.

Аксесоари

Кухня в английски стил ще бъде перфектно допълнена от стъклени буркани за подправки и насипни продукти, медни тенджери и чайници, черпаци, глинени съдове и, разбира се, порцелан, изложени на отворени рафтове или в шкафове със стъклени врати.

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...