Как да освежите кухнята, без да правите пълен ремонт?

Как да освежите кухнята, без да правите пълен ремонт?

Кухнята може да изглежда като сложен за обновяване проект, но с правилно планиране може да я промените, без да се налага да правите цялостен ремонт.

Ето няколко идеи:

1. Обновете шкафовете

Ако корпусите са в добро състояние, можете да оцветете вратите или да ги смените. Има фирми, които могат да направят само вратички по вашите размери. Промяната може да огромна, а инвестицията – не голяма. Ако не искате да сменяте вратичките, ако повърхността позволява – пребоядисайте. Не забравяйте да ги почистите и изшлайфате преди това. Извадете от пантите и внимателно минете с боя по ваш вкус. Използвайте мече, за да не оставите следи от четка.

2. Сменете гърбаСтарите плочки могат да се заменят със стъклен гръб, а така със сигурност ще добавите и блясък в кухнята.

3. Префугирайте плочките

Ако фугата покрай плочките се рони, отделете един ден и я махнете. След това сложете нова фугираща смес, която може да бъде и в различен цвят. Така ще направите плочките да изпъкнат.

4. Сменете пода

Новият под ще добави нов стил. Плочките са добър вариант за кухня, но ако искате по – топло излъчване, помислете за ламинат или бамбукова настилка. Те са лесни за поставяне и със сигурност ще придадат напълно нов облик на помещението. Внимавайте само с височината на прага, ако ги слагате над вече съществуващи плочки.

5. Променете стените

Нов слой боя по стените ще бъде огромна разлика в цялата стая. Изберете боя, която е издръжлива и може да се мие.  

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...