Идеи за малки трапезарии

Създайте вашия уютен кът за хранене

6589

Има лесен начин да превърнете малката трапезария във фокусна точка на дома ви. За целта трябва да следвате семпъл стил и да заложите на дизайнерски елементи, които ще направят стаята да изглежда по – голяма, да осигурите достатъчно площ за свободно преминаване и място около масата.

Ето и няколко предложения от нас.

Кът за хранене в неутрални цветове

Неутралните цветове и смесица от текстури придават на този кът усещане за уют. Плетените столове контрастират на лъскавата, гладка повърхност на масата. Пейката осигурява достатъчно площ за сядане, с възможност за съхранение под нея.

Дизайн в два тона

За тази малка трапезария собствениците избират ламперия, която контрастира на сините стени. И ако за тях е избран светъл нюанс, столовете са решени в наситено синьо. Още едно доказателство, че не трябва да пренебрегвате тъмните тонове в малките помещения.

Дълбок цвят

Малки кътове за хранене често са част от по-големи пространства. Като тази трапезария, която е част от кухнята, но кореспондира с обзавеждането на цялата кухня. Кръглото осветително тяло контрастира на квадратната масата и шкафовете и добавя модерно докосване със своята сребърна подплата.

Топло излъчване

Изберете маса, която следва линиите на пейката за оптимално сядане и движение. Този тесен кът е решен със заоблена пейка и овална форма и маса, която се вписва идеално в пространството, а заоблените ъгли правят по-лесно движението излизането. Завесите, които покриват половината от прозорците позволяват стаята да бъде достатъчно осветена, добавяйки топлота и уют.

Ярко и цветно

Внесете свежо настроение с подобна трапезария, решена в червено, оранжево и розово. Шарките на възглавниците и на римските щори съвпадат, което дава модерно излъчване и внася много стил.

Място за разговори

Този ъгъл в трапезарията е идеалното място за разговори и почивка. Заобикалящите прозорци откриват гледка навън и създават усещане за простор. Сините възглавници на пейката в комбинация с бяла пейка придават особен чар на помещението.

В рамка

Тази малка част от стената е пример за умно планиране на къта за хранене. Вградените шкафове заобикалящи прозореца правят място за масата и двата стола, които оформят своеобразна мини трапезария. Чувството за уют се допълва от ярките и свежи цветове.

Смесвайте

Бялата пейка в ъгъла се слива с белите стени и декора и изглежда почти невидима. Единствено кремавите възглавнички дават лек акцент върху мястото за сядане. В контраст идва тъмната маса с метални крака и ратановият кафяв стол. Картините добавят характер и цвят на пространството.

Вижте и още предложения за малкия ъгъл за хранене:

 

Сподели: