Кухня в стил шаби шик

Създайте рустик атмосфера със съвременни елементи

2053

Кухните в шаби шик стил са прекрасна комбинация между провокативното рустик излъчване и съвременния блясък. Не трябва да бъркаме този тип кухни с класическите модели, наподобяващи селска къщичка, защото тук имам присъствие на модерни елементи, индустриален стил и малко рустик, като резултатът е лек намек за еклектика.

Белият цвят и неутралните схеми са най-предпочитаните нюанси, ако решите да обзаведете вашата кухня по този начин. Използвайте ги не само в мебелите, но и на стените, тавана, пода.

Важно правило е да не се спирате само на един цвят. Нежно зелено или светло сиво ще добавят повече класическо излъчване и ще придадат топлота на помещението. Ако търсите по- закачлив ефект, помислете за бледо синьо или топло кафяво.

Характерни за шаби шик кухните са мебелите, които са износени, изтъркани и ужилени, но в съчетание с елегантни елементи. Представете си стар шкаф, напомнящ за килера на баба, но с красиви лъскави дръжки. Или стар поизтъркан стол, но с нова дамаска. А какво ще кажете за остров от старо дърво, но с мраморен плот?

Текстилът напомня на старомодните ленени покривки и подложки за хранене, с флорални мотиви, меки тонове – в розово или бледо синьо.

Смесвайте стилове, но бъдете умерени. Преплетете старото и новото. Създайте уникална и по – различна атмосфера. 

Откритите рафтове са характерен елемент от този стил

Една малко - по различна шаби шик кухня - еклектиката властва

Съвършеното съчетание между рустик и съвремено излъчване

 

 

Сподели: