15 идеи за съхранение в кухнята

Основата за организирана кухня  

2515

Колко пъти ви се е случвало да подредите кухнята, да я почистите и само след половин час да няма и спомен от това? Причината не е във вас, а във факта, че това е мястото, на което държим много неща, голяма част т които използваме ежедневно и организацията става едва ли не непосилна.

Все пак има няколко лесни решения, с които ще може да въведете малко ред. Разбира се, необходими са и усилия да поддържате всичко това, но в името на красивата кухня си заслужава.

Използвайте мястото над шкафовете

Ако те не стигат до тавана, подредете кошници, кутии или тигани и тенджери, които не използвате често.

Въртящи се рафтове

Ако имате ъглов рафт и има много неоползотворено пространство с него, инсталирайте въртящ се рафт, с който лесно ще достигате до всички необходими неща.

Прозрачни шкафове

Ако разполагате с кухня, която има шкафове по средата на помещението, над остров, например, заложете на такива със стъкло и от двете страни. Така ще имате видимост, а стаята ще изглежда по – голяма и просторна.

Вземете максимума от малкото място

Използвайте празната стена, за да инсталирате рафт за подправки. С това ще спестите място в шкафовете.

Закачете тиганите

Защо тиганите трябва да са прибрани. Помислете за вариант, в който да ги закачите на видимо място. Така ще придадете и винтидж настроение в кухнята.

Бележки и записки

Всички бележки, записки и списъци са обикновено разхвърляни из стаята. Затова отделете място, специално за тях. Например може да закачите коркова дъска от вътрешната страна на шкафа и да ги забождате с кабърчета.

Планирайте чекмеджетата

Когато планирате кухнята, помислете за чекмеджетата. Определете по – плитки за малките неща и по – дълбоки за тенджери, чинии или дори уреди.

Място за ножовете

Съхранявайте ножовете в отделно чекмедже. Така ще ги предпазите от изтъркване и ще обезопасите кухнята.

Дръжте малките уреди в шкафовете

За да освободите място на плота, прибирайте малките уреди в шкафове, от които ще ви бъде лесно да ги вадите.

Покривките

Съхранявайте покривките в тесни чекмеджета. Обикновено те са по – неудобни, но да идеални за тази цел.

Или заложете на закачалки. Ако разполагате с цветни покривки ще придадете екзотично излъчване на кухнята.

Малките неща

Спомняте ли си аптечните рафтове с много малки чекмеджета? Те са перфектни за съхранение на подправки или за всички онези дребни вещи, които все ни пречат и създават хаос в кухнята.

 

 

 

Сподели: