Храни, които никога не трябва да съхранявате във фризера

Не винаги фризерът е най - добрия ви приятел

532

Фризерът е чудесен уред и помощник когато става въпрос за запазване на храната за дълго време или искаме да замразим остатъците от вечерята. Но за съжаление не всяка храна е способна да бъде замразена, защото студеният въздух  влагата водят до разваляне на консистенцията или до хранителите вещества.

Кои храни да държим далеч от хладилника?Кои зеленчуци смятате, че съхранявате там, а всъщност правите точно обратното? 

Вижте няколко храни, които не е желателно да замразявате.

Мляко

7 храни, които не трябва да държите в хладилникаЗа да увеличите срока им на годност 

За съжаление млякото, съхранявано във фризера, може да се отдели на парчета и воднисти части при размразяване. То няма да е опасно за консумация, но няма да е добра консистенция за сутрешната закуска или кафе.

Картофи

Картофите са с високо съдържание на вода, така че след като ги извадите от фризера, те ще бъдат на каша и меки. Ако замразите обаче сготвени картофи, няма проблем.

Пържени храни

Храни, които са били пържени, ще загубят цялата си хрупкавост, ако сложите остатъците във фризера. А надали някой ще се зарадва на меки, пържени храни. Ако планирате да направите партида пилешки хапки, които да съхранявате във фризера, след това, по-добре е да изпечете ястието във фурната.

Яйца в черупката им

Всичко, което ще постигнете, ако го направите е да имате спукано яйце. Затова счупете, разбийте леко и след това сложете в херметически затворена кутия във фризера.

Меки сирена

Съхраняването на меки сирена във фризера ще доведе до резултат, подобен на съхранението на мляко там.

Сурови зеленчуци и плодове

Всеки зеленчук или плод, който има висока водна концентрация, като целина, краставици, зелени салати и диня, няма да оцелее във фризера, защото водата вътре бързо образува ледени кристали. Това означава, че когато дойде време да ги размразите, ще имате кашеста структура.

Месо, което вероятно вече е размразено

Ако извадите свинските котлети от фризера, за да готвите за вечеря, никога не замразявайте остатъците. Замразените и размразени храни могат да съдържат потенциално вредни бактерии, които да доведат до проблеми. Най-добре е сготвите месото на правилната температура и да го изядете или да го върнете обратно във фризера, след като сте унищожили всички потенциални бактерии.

Кисело мляко

От здравословна гледна точка, няма нищо лошо в слагането на кофичка кисело мляко във фризера. При размразяване, текстурата ще загуби кремообразността си и ще стане зърнеста.

Паста

Ако сте сготвили повече паста, не я слагайте във фризера. След това ще намерите кашесто подобие на спагети или макарони.

14 храни, които често съхраняваме неправилноИ кога хладилникът не е най-доброто място
Сподели: