7 храни, които не трябва да държите в хладилника

За да увеличите срока им на годност 

2233

Много хора погрешно възприемат хладилника като „шкаф за храна“. Истината обаче е, че не всички храни могат да се съхраняват тук, защото ще се развалят по-бързо. Вижте за кои продукти студът и влагата могат да бъдат пагубни.

Идеи за съхранение в кухнята (част 1)Не е нужно да плащате много пари, за да имате красиво организирана кухня. Предлагаме ви достъпни предложения за съхранение, с които ще спетите и ще имате винаги подредена кухня

1. Картофи

Кои храни да държим далеч от хладилника?Кои зеленчуци смятате, че съхранявате там, а всъщност правите точно обратното? 

Голяма грешка е да държите картофите в хладилника. Всъщност, те се нуждаят само от тъмно и много сухо място, далече от преките източници на топлина. Също така, картофите не трябва да се поставят в целофан. Така се образуват конденз, което ускорява гниенето на продукта.

2. Чесън

Студът и влажността ускоряват процесът на гниене на главите чесън. Оптималната температура на съхранение е 16 градуса, като е добре да се съхранява в текстилна торба.

3. Домати

Може би го знаете, но доматите също не трябва да се съхраняват в хладилника. Поради ниската температура пулпата на плодовете омеква, а кожата започва да чернее преди време. Ако все пак искате да ги сложите там, нека бъде само за няколко дни и на горния рафт.

4. Банани

Тропическите плодове не са много приятелски настроени към ниските температури. Излишната влага ускорява процеса на гниене на плода няколко пъти. Същото се отнася и за кората, която ще почернее много бързо.

5. Цитрусови плодове

Подобно на повечето тропически растения, цитрусите не понасят студ. Известно време те могат да се съхраняват на най-горния стелаж или на вратите. Най-добре е обаче лимоните да се държат извън хладилника.

6. Зехтин

Някои хора правят сериозна грешка и държат зехтина в хладилника. Тогава всички ценни вещества в маслото ще започнат да се утаяват и той ще загуби качествата си.

Маслиновото масло трябва да се съхранява само при стайна температура.

7. Консервирани храни

 

Някои хора поставят консерви в хладилника. Това определено няма да ги развали, но няма да ги направи по-добри. Всяка консервирана храна се чувства чудесно в килера или шкафа. Така че, че не е необходимо да се държат на студено.

8 кухненски трикa, които ще ви помогнат да се храните по-здравословноПодредете кухнята по - правилния начин
Сподели: