Често срещани митове за миене на съдовете

Често срещани митове за миене на съдовете

Миенето на съдове, независимо дали на ръка или в съдомиялна машина, изглежда просто: просто махате храната и миете! И все пак има много дезинформация, от това какво трябва да направите, за да направите съдовете да искрят.

Нов начин за миене на съдове

Миенето на съдове на ръка може да бъде много досадно и времеемко, затова Чен Левин създаде малка съдомиялна машина, з...

26/08/2015

Вижте кои са най-големиte митowe за миенето на съдове, които трябва да развенчаем, тъй като те обикновено завършват с загуба на време и усилия.

Мит 1: Трябва да изплакнете съдовете, преди да ги сложите в съдомиялната машина.

8 ефективни тактики за миене на съдове

Нека си го признаем  – миенето на съдовете е едно от най-мразените домакински задължения. Често се оказва ...

03/01/2018

Трябва да махнете остатъците храна, иначе съдомиялната машина няма да може да ги измие. Това е така, но не мийте съдовете, защото много машини имат сензори, които определят колко „трудно“ е да почистите съдовете. Ако съдовете се считат за чисти, защото сте ги измили предварително, машината ще изпълни по-лек цикъл, отколкото вероятно очаквате.

Мит 2: Може да дезинфекцирате гъбите.

Всички сме съгласно, че гъбите могат да бъдат ужасни и да пренасят микроби по съдовете. Но много от нас все още смятат, че дезинфекцирането на нашите гъби ще удължи живота им. Това обаче не е вярно, няма да постигнете нещо.

 

Мит 3: Колкото повече препарат, толкова по-добре!

Противно на това, което си мислите, повече препарат не означава повече почистваща сила. Резултатът може е по- трудно почистване.

Мит 4: Не е необходимо да почиствате съдомиялната си машина.

Ако смятате, че ще спестите време, ако не почиствате съдомиялната си машина, грешите. Но мръсната съдомиялна машина ще доведе до мръсни съдове и след това трябва да прекарате време, за да ги измиете отново. Не е хубаво.

Вместо това почиствайте машината на всеки няколко месеца и между почистванията добавяйте купа с оцет към горната решетка, за да се отървете от натрупването на калк.

Мит 5: Не можете да използвате веро, когато миете чугунен тиган.

Има две мнения за чугунените тигани: тези, които се ужасяват при мисълта дори капка веро да попадне върху скъпоценния им тиган, и тези, които казват, че няма добре. Малко веро от време на време няма да навреди на тигана, но ще ви помогне да спестите време за почистване на загоряла храна!

Мит 6: Трябва да използвате възможно най-горещата вода, когато миете съдовете на ръка.

Да, горещата вода може да бъде тайно оръжие срещу засъхнала храна, но понякога всъщност трябва да използвате студена вода. Ако някоя от чиниите има остатъци от млечни продукти или нишесте (като картофи), охладете водата.

Мит 7: Няма „правилен начин“ за зареждане на съдомиялна машина.

Кой е „по-добрият“ начин за зареждане на съдомиялна машина. Уверете се, че съдовете са обърнати навътре, приборите за хранене не са поставени и нищо не блокира разпръскващото рамо. Ако пуснете машината неправилно заредена и вероятно ще трябва да миете отново. 

Тези съдове не трябва да миете никога в миялната машина

Миялната машина е изключителен уред и незаменим помощник на всяка домакиня. Много жени не могат да си представят живо...

12/05/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...