8 ефективни тактики за миене на съдове

8 ефективни тактики за миене на съдове

Нека си го признаем  – миенето на съдовете е едно от най-мразените домакински задължения. Често се оказва така, че хората с часове могат да готвят, да изпитват последния детайл и най – незначителната подробност на ястието, но в когато стане дума за измиване след тях са готови да платят, за да свърши някой друг тази работа.

И след като използването на чинии за еднократна употреба или алуминиеви тави не е  най-доброто решение, трябва да има и тактики, които правят това задължение малко по – леко.  Дори да си признаем, има нещо релаксиращо в това.

Вижте какви съвети за по – лекото миене на съдове, които дават хора, които мразят да правят това.

Измийте, докато вършите нещо друго

Измийте съдовете, докато готвите, или веднага след това. Ще бъдете изумени колко бързо и неусетно можете да почистите чиниите. Възползвайте се от моментите докато чакате водата да заври или ястието да се свари. Запълнете свободните минути с нещо полезно и накрая почти няма да ви останат съдове.

Намалете броя на съдовете

Колкото повече съдове имате, толкова е по – голям шансът да изцапате повече от тях докато готвите. Така ако разполагате с две – три купи и 5-6 чинии (ако нямате голямо семейство, разбира се) няма какво толкова да изцапате, за да се наложи да го миете.

Създайте си система

 

Ако живеете с някой друг, направете организационна система – вие готвите, съпругът ви мие. Или вие миете, а децата забърсват. Направете нещата така, че да бъдат най-подходящи за членовете на вашето семейство. 

Създайте си забавление докато миете

Докато миете си пуснете хубава и жизнена музика и миейки, танцувайте. Така няма и да разберете колко много съдове сте отметнали.

Предизвикателство

Създайте си навик или предизвикателство – не лягате докато не сте измили съдовете.

 

Придържайте се към рецепти, които изискват малко съдове

Ако готвите ориз не го пържете в тиган и след това да го прехвърляте в тава, а го подгответе направо в тавата и после само я прехвърлете във фурната. Или ако трябва да забъркате нещо, старайте се то да не изисква повече от два съда.

 

Слагайте съдовете в сапунена вода

Изплаквайте всичко веднага и го слагайте в мивка, пълна с гореща вода и сапун, за да се накиснат. Това ще намали значително времето за измиване.

 

Купете си ръкавици

Оказва се, че много хора не обичат да мият заради водата. Купете си ръкавици и ги използвайте. Може да се окаже, че именно това е причината за ненавистта ви към миенето. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...