Нов начин за миене на съдове

Нов начин за миене на съдове

Миенето на съдове на ръка може да бъде много досадно и времеемко, затова Чен Левин създаде малка съдомиялна машина, задвижвана от кинетичната енергия на човека. Размерите й са съвсем малки, което я прави удобна за прилагане почти навсякъде.

Изчислено е, че 75 % от световното население ще живее в градските райнони до 2050 година. Докато тази урбанизация поставя големи възможности, още по-висока летва са осигуряването на достатъчно енергия и пространство, за да можем да живеем комфортно. Като вдъхновяващ инженер от Израел, съдомиялната на Левин по всяка вероятност ще отговори на бъдещи потребности на човечеството. 

Съдомиялната машина Circo Independent е целенасочено създадена за малки пространства. Предназначена е за хора, които не могат да си позволят да отледят пространство като за обикновена съдомиялна. Левин иска да подаде ръка на хората, които в  момента мият съдовете на ръка, губейки ценно време и вода.

Circo Independent е също така удачна придобивка за хората, които живеят на места, в които няма връзка с електро мрежата или пък водопреносната мрежа. Съдомиялната машина се задвижва от ръчна манивела, която циркулира водата и препаратът.

Инженерът проектира Circo Independent като финален проект за завършването на специалността Индустриален и екосъобразен дизайн. В презентацията си Левин представя прототип на съдомиялната. Моделът е компактен, а това означава, че трябва да се съобразите с миенето само на няколко съда едновременно. Тъй като младият изобретател продължава да развива проекта си, възможно е в скоро време да предложи на пазара уред с по-големи обеми.

Circo Independent представлява само част от задвижваните с човешка сила устройства на Inhabitat. Инженерните студенти от университета във Варуик в момента работят върху построяването на най-бързата задвижвана от хора подводница, кола задвижвана с педали и др.

Тези дизайнерски идеи ще спестят много енергия и пари и позволяват на човека да поддържа добра физическа форма. Казано с няколко думи: Енергия от хората.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...