Лесни начини да направите кухнята по – уютна

Лесни начини да направите кухнята по – уютна

Кухнята заема централно място в дома, но често тя се асоциира и като строго и студено място (плочки на пода, мрамор на плота, стоманени уреди. За щастие има няколко дизайнерски трика, които могат да тушират това чувство, да създадат топлота и уют в помещението. Все пак това е помещението, в което готвим , храним се, общуваме и затова е много важно да предадем настроението, да добавим индивидуалност и собствен стил.

А ето и как може това да стане:

Сложете килим

Весел и цветен килим ще придаде топлота на стаята.

Използвайте „топли“ материали

Дървото е топъл материал, който ще балансира студенината, която се излъчва от плочките.

Използвайте цвят в корпуса

Обикновено асоциираме с топли цветове червено и жълто, но тази зелена кухня е доказателство, че също може да придаде много уют. Комбинацията с месингови дръжки я прави и доста ефектна.

Добавете Не-кухненски аксесоари

Книгите и цветята като че са запазена територия за спалнята и всекидневната. Но защо да не ги внесем и в кухнята? Това ще я промени значително.

Махнете ярката светлина

Ярката светлина в кухнята създава чувство все едно сте в операционна. Затова заложете на мека приглушена светлина, която да осигурява обаче и достатъчна осветеност при готвене и работа.  

Създайте любим кът

Децата много обичат да се навъртат в кухнята. Тогава им създайте любимо място. Като тази кожа, която продава толкова чар в тази стая.

Смесвайте


Само защото имате отворени рафтове, не означава, че трябва всички прибори да бъдат еднакви. В действителност, колекция от няколко различни модела и уникални ръчно изработени съда ще донесе повече индивидуалност на стаята. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...