Апартамент без кухня: 5 съвета за дизайн и декорация

Направете място за най-необходимите аксесаори

1350

Колкото и да изглежда странно за много от нас, но в последните години се заформя една интересна тенденция – обзавеждане на жилище без кухня. Това обикновено е първия дом на студент, на млади хора, които не се задържат у дома или се прибират само, за да спят и учат, на заети бизнесмени, които нямат време за готвене, а предпочитат да се хранят навън или да поръчат храна. Или пък ваканционно жилище, създадено с цел почивка - апартмънт – хаус.

Няколко практични идеи за кухнята виТриъгълникът в кухнята е най-важното място за всички уважаващи себе си готвачи

И все пак понякога възниква нуждата от оформяне на място, на което да се стопли храна или да се направи кафе. Ето тук идва ролята на дизайнерите, които ни предлагат уютно и компактно решение за минималистична кухня, която да не се натрапва, но и да в достатъчно удобна за основни функции.

За да направите една компактна кухня удобна, трябва да направите точен списък на това, което трябва да има в нея (дори посуда), уреди, и внимателно да прецените къде ще стои то. В малка кухня всичко трябва да е вътре в шкафовете, така че визуално да има повече свободно пространство.

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище

Първият и най-важен момент е минимализмът в организацията на кухненския живот. Затова веднага решете какво можете безболезнено да откажете: например, наистина ли ви трябва голяма кафе машина или можете да вземете с капсули, имате ли нужда от голям шкаф или един малък е достатъчен.

Тъй като отхвърлянето на кухня предполага, че няма да готвите всеки ден, можете спокойно да се откажете от широка фурна и голям хладилник. За всички видове кухненски уреди днес можете да намерите компактни аналози, които практически не изостават по функционалност от пълноразмерните. Например изберете комбинирана фурна с микровълнова, уред за бавно готвене, два малки котлона, скара – грил…

Колкото по-малко е пространството, толкова по-опростен трябва да бъде дизайнът.... Ако е възможно, избягвайте твърде ярки цветове. Изберете комплект с гладки матови фронтове, основни плотове (дърво, камък), прости форми на шкафа и без дръжки. В краен случай разгледайте опции с вградени дръжки - вградени във фасадата. Желателно е да направите едноцветни не само гърба, но и самите шкафове.

 

10 неща, които всеки с малка кухня трябва да имаПочувствайте се големи в малкия дом  
Сподели: