9 лесни стъпки към по - удобна кухня

Перфектната организация за кухни и килери  

1317

Без хартия

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Кухненските плотове обикновено са магнит за бъркотия. Отделете няколко минути, за да махнете всички вещи, които нямат място тук. Приберете и онези тези досадни купчини хартия – сметки, брошури, писма, списания в кошница, табла или монтиран на стената джоб.

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?

Възползвайте се от стената

Вместо да държите ножовете в чекмеджето, сложете магнитна лента и ги подредете там. Така ще освободите площ и ножовете ще останат остри.

Купувайте насипни храни

Така не само ще помогнете на природата като не купувате хартиени опаковки, но и ще спестите. Освен това, купувайки само количеството, което ви е необходимо, ще имате по – свежи продукти. 

Прозрачно

Много е неприятно когато се опитвате да намерите нещо в килера, но не помните в коя кутия се намира. Следва отваряне и затваряне, разбъркване…Инвестирайте в стъклени буркани, в които може да сложите ориз, брашно, захар….И всички те ще бъдат пред погледа ви.

Оптимизирайте и бъдете ефективни

Подредете на плота елементи, които са полезни и красиви. Тук намират място всички неща, които ползвате ежедневно – кафе, сол, захар. Сложете ги в красиви бурканчета и ги подредете като декор.

 

Работете със стените (или тавана!)

Обемните тенджери, тигани и тави са предизвикателство за съхранение, особено в малки кухни. Увеличете пространството и направете готвенето по - лесно, като ги закачите на стената.

Отворени рафтове

Еднаквите комплекти от съдове за хранене, чаши и стъклария изглеждат прекрасно на отворени рафтове. Освен това така ще бъдат по – удобни за взимане за ежедневна употреба. Ако искате по – интересен ефект – комбинирайте няколко комплекта.

Не забравяйте дълбоките шкафове

Ако имате дълбоки чекмеджета и шкафове, преместете в тях по – рядко използвани съдове или уреди. Така ще спестите място и ще запълните празната ниша.

Създайте си навик

Най – лесният начин да поддържате организация в кухнята е да въведете желязно правило – откъдето взимам, там оставям. Така няма да се налага постоянно да прибирате разхвърляни вещи.

Вдъхнете живот на вашата кухняНаправете план и бюджет
Сподели: