8 съвета, които ще ви помогнат да почистите кухнята си за по-малко от 10 минути

Не е нужно да купувате скъпи препарати

1635

Почистването на кухнята може да бъде досадна и времеемека задача, особено когато сте заети или имате безброй грижи покрай децата. Но, за да се радвате на искряща и свежа кухня, няма нуждада от деляте много време. Вижте как да се справите със задачата бързо и ефективно.

12 уреда от кухнята на мечтитеСледващите кухненски уреди са истински съкровища за готвачите

1. Сварете портокалови филийки с подправки, за да се отървете от всякаква миризма.

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Нарежете портокал на филийки и ги пуснете в съд с вода, така че да покрива портокалите. Сложете на котлона и добавете любимите си подправки. Канела, индийско орехче и карамфил са най-ефективните. Оставете да ври толкова дълго, колкото искате. Само след  5 минути ще усетите аромата.

2. Смесете лимоново масло и оцет за полиране на дървени шкафове.

Напълнете половината бутилка със спрей с лимоново масло, а другата половина с бял оцет. Напръскайте и избършете всички дървени повърхности със суха кърпа от микрофибър или с  хартиена кърпа.

3. Поръсете ситно млянo кафе върху мръсните съдове, за да премахнете остатъчни миризми.

Ако съдовете ви миришат на някаква храна, поръсете с няколко лъжици кафе. Изчакайте 1 минута и след това измийте. Изплакнете с топла вода.

4. Почистете рендето за сирене с половин лимон.

Срежете един лимон наполовина и разтрийте рендето. Изплакнете съда с топла вода.

5. Солта ще ви помогне за изцапаната фурна.

Когато приключите с печенето, докато фурната е още гореща, поръсете сол върху разлятото. Изчакайте няколко минути. Солта ще се превърне в пепел и това е идеалният момент, за да изтриете изцапаното.

6. Използвайте лимонови корички за почистване и наточване на ножовете на блендера.

Нарежете един или два лимона на четвъртинки и замразете. Пуснете коричките и включете блендера, като го държите 1 до 3 минути. Измийте с вода и остриетата ще бъдат лъскави и остри, все едно току-що сте го купили.

7. С оцет ще почистите и дезинфекцирате съдомиялната машина.

Напълнете стъклена купа с 2 чаши оцет. Пуснете я на горещия цикъл, без никакви други съдове и просто оставете оцета да върши своето.

8. Използвайте алуминиево фолио и ябълков оцет, за да премахнете петна от твърда вода от тенджери и тигани.

В сух тиган налейте малко ябълков оцет и вътрешността натрийте с парче алуминиево фолио. След няколко секунди ще забележите черен цвят, което е нормално заради химическата реакция. Измийте с малко вода и веро.

10 трика за бързо почистванеИдеи, които ще направят живота ви по – лесен  
Сподели: