7 глупави грешки, които развалят не само интериора на кухнята

Обмислете внимателно всеки детайл

63408

Кухнята е основно помещение в почити всеки дом, така че трябва да подходите към нейния дизайн със специални грижи и внимание. Много важно е там да цари приятна и здравословна атмосфера, която не само да стимулира към искрени разговори, но и да ви помогне да намерите повече комфорт и уют. Ето няколко глупави грешки, които хората често правим и които развалят настроението ни. 

10 задължителни предмета за модерната кухняОт контролиране на температурата на месото до кипването на вода – вече не е нужно да ставате от дивана

Грешка 1: Слагат мушама на масата

Мушамата безспорно е удобна и лесна за поддръжка, но дали това е най – удачното средство, с което да покриете масата? Заменете с красива покривка или тишлайфер и ще видите как ще промените вида на стаята. 

5 трика от интериорните дизайнериБлагодарение на тези трикове вашият дом ще изглежда винаги перфектен  

Грешка 2: Слагат телевизора в кухнята

Много домакини биха спорили с този въпрос, тъй като в повечето случаи телевизорът не ви позволява да се отегчавате по време на готвене. Освен това така може да следите любимите си предавания. Но когато се храните дали не отдавате цялото внимание на телевизора, а не на храната?

Грешка 3: Използвате дървена дъска за рязане на зеленчуци и месо

Еко-тенденциите ни преследват във всички области на живота, включително дизайна. Все пак е едно нещо да си купите плот, изработен от естествен гранит, и съвсем друго - да използвате дървени кухненски аксесоари, по-специално дъска за рязане. Работата е там, че дървото абсорбира миризмите, цвета на храната, а порестата му структура позволява на бактериите растат много лесно и бързо.

Грешка 4: Слагате хладилника в близост до мивка или печка

Слагането на топлинен източник в близост до хладилника изобщо не е добра идея. Най – малкото това може да доведе както до повреда на самия хладилник, така и до разваляне на продуктите в него.

Грешка 6: Използвате един източник на светлина

Дизайнерите отдавна казват, че във всяка стая трябва да обмислите няколко сценария за осветление. И кухнята не прави изключение. Ако стаята е осветена от самотна таванска лампа, тогава е малко вероятно да допринесе за усещане за комфорт и добър апетит. Малко осветена стая предизвиква меланхолия и не ви стимулира да стоите в нея.

Подредете кухнята с пет лесни стъпкиХитри идеи за организация
Сподели: