8 неща, които не почиствате правилно в кухнята

Добри новини: Ние сме тук, за да помогнем!  

2513

Понякога нещата, които изглеждат чисти, не са толкова чисти, колкото трябва да бъдат. Дали проблемът е, че не знаем как да почистим  или методът ни не е правилен, или просто не забелязваме някои неща. Все пак за всичко си има решение и ето няколко начина да се справите с проблемните места.

Вие миете на ръка някои стъклени съдове

 

Ако просто слагате всичките си чинии и чаши в съдомиялната вечер, спрете. Ръчно рисуваните съдове трябва да се мият само на ръка. Има някои чаши, които трябва да се мият на ръка, за да не се счупят или издраскат. Понякога твърдата водата също може да е причина да не получите желания блясък на чашите. В този случай измийте на ръка с бял оцет.

Подреждате лъжиците в една посока

Разбира се, подредбата на всички прибори в една посока в съдомиялната машина може да направи изпразването й по-лесно, но има шанс те да не бъдат толкова чисти. Лъжиците трябва да бъдат поставени в различни посоки – нагоре и надолу, за да бъдат почистени по – добре.

Оставяте вашите чугунени тигани да изсъхнат

Вероятно вече знаете, че при никакви обстоятелства не трябва да слагате чугунената тава или тиган в съдомиялната машина. Ако има загоряла храна, използвайте сода за готвене, за да я махнете. А знаете ли, че трябва да подсушите на ръка съда, за да го предпазите от ръжда. Но не се безпокойте: Ако сте забравили тази важна стъпка, можете да го поправите с гъба и мек сапун.

Използвате универсален почистващ препарат на неръждаемата стомана.

Може би си мислите, че вашият универсален почистващ препарат върши достатъчно добра работа за крановете, хладилника и котлоните. За уредите от неръждаема стомана обаче трябва да използвате специален препарат, за да предпазите повърхността от увреждане.

Използвате само препарат за чинии за дъските за рязане.

Почистването на дъската за рязане с топла вода и сапун след готвене не я измива добре. Ако я използвате за рязване на сурово месо, го накиснете с разтвор с белина. Това ще предотврати замърсяване на храната при следващото ви готвене.

Не почиствате цялата кафемашина.

 

Хората не осъзнават колко мръсни са тези уреди и как не ги изплакват. Те трябва да бъдат измити със сапун и вода, за да се премахнат маслата от кафе. Всеки път, когато пиете чаша трябва да измиете всички подвижни части с топла вода и сапун и да избършете. Освен това не забравяйте да почиствате отвътре веднъж месечно.

Слагате ножовете в съдомиялната

Ако те са остри може да надраскат някои съдове, а ако са с дървена дръжка, тя може да се увреди. Затова ги мийте на ръка.

 

Сподели: