Защо белите шкафове в кухнята са винаги на мода

Те са в основата на шик декора и естетиката на стаята  

1113

Това е най-простият, но и най-красивият цвят. Той носи в себе си безброй нюанси, които могат да променят всеки интериор – от снежно бяло, през цвят слонова кост до нежните отенъци на сивото. Това е цветът, който е винаги на мода, който се комбинира с абсолютно всеки цвят и който е гаранция, че ако заложите на него в обзавеждането на дома си няма да сбъркате.

Познахте ли го? Това е белият цвят. Толкова чист, различен и разнообразен, но и който много често ни смущава и не се възползваме от предимствата му.

От една страна този ахроматичен цвят е много ценен, защото прави пространствата отворени и светли, създавайки впечатление за по-голяма стая, но от друга страна е и податлив на петна и колкото и да ни харесва, стигаме  до основния въпрос – Как да изчистя после?

Разбира се, не трябва да пренебрегваме и този фактор, но ако търсим естетика, красота и баланс в помещението, може смело да заложим на него. Един от начините да се насладим на белия цвят е да го имплементираме в кухнята си. Защото белите кухненски шкафове са лесни за поддръжка и ще останат винаги класика.

Ако смятате, че с подобно решение ще постигнете скучна и стерилна стая, грешите.

Следващите няколко предложения за белия кухни са доказателство за силата на бялото и за многобройните му превъплъщения и комбинации.

В комбинация със сиво

Белият плот е акцентът в тази бяла кухня, но контрастира на шкафовете

Бялата кухня в контраст с цялостния интериор

Минимализъм в бяло. Сивата маса и черните осветителни тела дават контраста тук.

Кухненският гръб е единственият елемент, който пречупва монохромната схема тук.

Тази кухня е много малка, но играта на цветове и голямата стъклена стена създават илюзията за отворено пространство и обем.

Още един пример за малка кухня, този път в U форма. Контрастиращите елементи са плотът и гърбът, но чувството за чистота и стил не е нарушено.

Вижте и още идеи за бели кухненски шкафове.

 

Сподели: