Как да вземете максимума от кухнята тип галерия

И да я направите да изглежда стилна и елегантна

1075

Има и такова понятие като "твърде много готвачи в кухнята". Особено, когато имате кухня - галерия. Тя се отличава с много място за съхранение, но малко пространство е тясно и е подходящо само за един човек. Ако и вие разполагате с такава кухня, не се ядосвайте, а се възползвайте и вземете максимума от нея.

Ето 12 съвета как да декорирате и кухнята – галерия и как да подчертаете предимствата й.

Ако искате да направите вашата кухня да изглежда по-голяма, добавете малко светлина. Подменете или боядисайте кухненските шкафове с светъл цвят или заложете на светло дърво, което ще отразява светлината.

Разменете. Вместо лъскав бял гръб на кухнята и шкафове в кремав цвят, помислете за лъскави бели шкафове и кремав гръб. Така ще придадете уникален и модерен вид на кухнята.

Вместо да избирате черен цвят само за осветителните тела или за уредите, помислете за черен гръб. Това ще придаде лукс и класа на помещението.

 

Ако черното не е вашият цвят, изберете любимия си. Дори да е розово или синьо, яркият цвят ще придаде свежест и настроение в кухнята.

Нека не забравяме и шарките. Те имат способността да придадат лично излъчване и характер на помещението и са идеални за кухните тип галерия. Изберете колоритни или жизнерадостно модели в меки неутрални нюанси за по-фин ефект.

Искате да сложите цвят в кухнята, без да замените сегашните си шкафове или гърба? Боядисайте пода от линолеум, за да създадете свежо усещане в кухнята.

Ако имате висок таван, възползвайте се от пространството нагоре и запълнете с отворените рафтове. Така ще направи пространството да изглежда елегантно и завършено.

Когато кухнята – галерия е разположена между две стени, помислете за елемент, който ще привлече вниманието и ще направи пространството да изглежда по – интересно. Вариант е да използвате тапет за малката стена, както е в тази кухня.

 

Само един килим е способен да промени до неузнаваемост всяко помещение. Ако вашата кухня е в неутрални цветове, заложете на пъстър модел, с който ще привлечете вниманието и ще освежите стаята. 

Сподели: