7 здравословни храни, с които не трябва да предозираме

7 здравословни храни, с които не трябва да предозираме

Всеки знае, че трябва да се храни здравословно, за да бъде в кондиция, да във форма и да се радва на силно и здраво тяло. Но понякога, има  храни, които колкото и да са полезни, могат да се окажат вредни.

Фурна, която разпознава храната

Тази фурна е създадена така, че да разпознава храната, която готвите и да програмира точно времето за приготвянето й....

09/04/2016

Вижте какво може да се случи, ако се предозирате с някои здравословни храни.

1. Моркови

Хранителните добавки, които всеки трябва да има в дома си

Забързано ежедневие, служебни задачи, домашни задължения, деца, които искат своето внимание….Понякога ни се ст...

26/07/2018

Морковите са богати на бета-каротен, който тялото ви превръща във витамин А. Такова нещо като излишък от витамин А не съществува, защото тялото превръща бета-каротена във витамин А според нуждите. За съжаление, излишъкът от бета-каротин може да причини каротенемия , заболяване, което превръща кожата ви в жълтеникав цвят.

2. Камбуча

Китайската напитка, завладяла целия свят има своите ползи за храносмилането, но съдържа съединение, наречено FODMAP, страничен продукт от ферментация на дрожди, който, ако се консумира в големи количества, може да причини подуване и храносмилателен дистрес .

3. Вода

Твърде много вода може да създаде електролитен дисбаланс, като намали драстично нивата на натрий, което да е лошо за бъбреците.

4. Авокадо

Авокадото съдържа фибри и много витамини. Освен това може да ви помогне да понижите лошия холестерол (LDL). Но мазнините все още остават мазнини. Едно-единствено авокадо съдържа 240 калории, което е около 10% -20% от идеалния прием на калории на човек и ако прекалите, може да се окаже зле за теглото ви.

 

5. Цвекло

Цвеклото е чудесен източник на витамини и минерали. Освен това съдържа много азотни оксиди, които тялото ви превръща в нитрати и да помогне за понижаване на кръвното налягане. След това те се превръщат в нитрозамини, а те също се намират в месото, което означава, че това може да увеличи шансовете за доскомфорт.

6. Соя и нейните производни

Соевите храни са богати на хранителни вещества, включително витамин В, фибри, калий, магнезий и висококачествен протеин. Смята се за пълноценен протеин, тъй като съдържа всички 9 незаменими аминокиселини, които тялото не може да направи. Но ако наскоро сте променили диетата си поради проблеми с щитовидната жлеза, пазете се: соята може да попречи на хормонални лекарства, използвани за лечение на хипотиреоидизъм при жени.

 

7. Чиа семена

Въпреки че семената от чиа се продават като суперхрана поради високото си съдържание на омега-3, досега не са открити доказателства за  техните ползи за здравето, по-специално по отношение на сърдечно-съдовите заболявания. Омега 3, съдържащ се в семената чиа, е по-труден за усвояване от вида, който се осигурява от сьомгата, така че въпреки да съдържа повече от него, ще трябва да изядете около 100 грама семена от чиа, за да погълнете точно толкова, колкото бихте направили с рибата. Ето и уловката: 100 грама семена от чиа съдържат около 500 калории, което е приблизително същото като хамбургер за бързо хранене.

 

7 дълготрайни хранителни продукти, които всъщност се развалят лесно

Много домакини погрешно смятат, че продуктите с дълъг срок на годност могат да се ползват с месеци. За съжаление това...

03/05/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...