8 неща, които не трябва да се съхранявате на плота, ако искате чиста и удобна кухня

Ключът към удобната и подредена кухня

3299

Тайната на удобната и подредена кухня е много проста - организиран и чист плот. По -точно, почти празен. Тук трябва да държите само тези вещи, които са ви от първа необходимост по време на готвене и ви трябват постоянно.

Уникални идеи за кухненския плот Модерни, стилни и удобни кухненски плотове

Вижте кои са осем неща, които трябва да съхранявате в шкафове и чекмеджета, а не в работната зона.

1. Рядко използвани уреди

Идеи за кухненски плот с плочкиЕлегантно, изчистено и столно решение за всяка кухня

Ако правите тостер сандвичи само през уикендите или месите на ръка, няма нужда да държите тостера или кухненския миксер на плота. Приберете ги в шкафа и ги вадете само когато се налага.

2. Зехтин

Обикновено той се оставя на кухненския плот, но това не най – подходящото място. Зехтинът трябва да се съхранява на тъмно и хладно място в непрозрачен съд. На плота до печката, той бързо губи вкуса си. Светлината от прозорците и топлината от могат да намалят срока на годност на маслото и то да граняса за много кратко време.

3. Готварска книга

Не е чудно, че дизайнерите съветват да оборудват кухнята с поне няколко отворени рафта. Те са необходими не само за красивото подреждане на чинии, но и за съхранението на книги и списания, свързани с готвенето. Но когато използвате книга с рецепти, веднага я върнете на място, а не я дръжте на плота, защото ще я изцапате.

4. Документи и поща

Обикновено кухнята не е само място за готвене, но и стаята, в която се събираме със семейството и с приятели. Когато се прибираме и вземем пощата, хвърляме нещата на плота, а там те ще се загубят или изцапат. Затова им определете друго място и ги съхранявайте там.

5. Сервизи

Плотът е потенциално опасно място за съхранение на всякакви чинии и съдове от стъкло или кристал, защото в процеса на работа те лесно ще се счупят. Затова им определете шкаф, в който да ги съхранявате.

7. Големи кутии

Прозрачните кутии със зърнени храни са много хубави и приятни за окото. Но само ако са разположени на отворени рафтове или зад прозрачна врата на шкафа. На плота те не нямат място, не само защото заемат твърде много ценна площ, но и се цапат лесно.

8. Бутилки с вино

 

Дори бутилките с вино да са много красиви и нямате търпение да се покажете на гостите си, не ги подреждайте на плота. Първо, това не е естетически приятно, второ - лесно може да счупите бутилката неволно.

 

 

 

Стилни решения за съхранение на плота в кухнятаИ как да избегнете претрупването на вещи  
Сподели: