Подредете кухнята с пет лесни стъпки

Хитри идеи за организация

3120

Като място, на което прекарваме много време, кухнята често е доста разхвърляна, а освен за приготвяне на храната децата я ползват за струпване на всякакви играчки и за игри. Ако и при вас кухнята е стаята, която се стараеете да бъде приветлива, но трудно се справяте, вижте нашите съвети за бърза организация.

Книгите за рецети

Ако имате няколко книги, но ползвете само две – три рецепти, по– добре ги подарете на някого. Рецептите, които използвате снимайте и съберете в папка. Освен това вече в интерет има всичко, затова един таблет ще има много по – голяма полза.

Съдове

Имате голям сервиз за вечеря, от който използвате само няколко съда. Тогава защо държите всичко на едно място? Ако имате чаши за коктейли, но не правите такива, проберете ги в друга стая. Ако пък сте събрали или да ви подарили комплекти, които никога няма да ползвате – дарете ги.

 Малки уреди и джаджи

На плота имате пекарна, сокоизтисквачка, тостер, кафемашина, уред за пуканки, гофретник…..Колко от тях използвате всеки ден? Оставете само тези, които са ви нужни постоянно. Останалите приберете. Така ще имате допълнително място на плота и подредена кухня.

Продукти за почистване

Купуваме постоянно някакви продукти за почистване, но ползваме само 2-3 от тях. Изберете си един универсален препарат и оставете само него. Всичко друго създава суматоха и води до претрупани шкафове.

Планирайте менюто

Ако планирате менюто седмица напред, ще бъдете наясно какво точно трябва да купите. Ако разполагате с килер, прегледайте с какво разполагате и разчистете старите или изостанали неща. Ревизирайте редовно, за да не се окажете претрупани с десетки консерви и буркани, от коио всъщност нямате нужда. 

Сподели: