6-те най-добри пробиотични храни

6-те най-добри пробиотични храни

Едно от най-удивителните скорошни здравни открития е доколко микробиомът на червата ни влияе върху здравето ни. Когато става въпрос за поддържане на добрите чревни бактерии, има много вкусни храни, от които да избирате

Как да съхраним вещите си в спалнята

Ако не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята....

10/03/2020

Пробиотиците са важна част от здравословното хранене

Важно е да добавите пробиотици към вашата диета, тъй като има невероятни ползи за здравето, които надхвърлят храносмилането. Приемът на пробиотици помага за възстановяване или подобряване на здравето на нашия чревен микробиом. Храните, които ядем, могат да повлияят на микробиома на червата ни, поради което е важно да консумираме както пребиотични, така и пробиотични храни. Ето някои от най-добрите опции за добавяне към вашата диета, освен киселото мляко.

Хранителните добавки, които всеки трябва да има в дома си

Забързано ежедневие, служебни задачи, домашни задължения, деца, които искат своето внимание….Понякога ни се ст...

26/07/2018

Претоплени картофи, паста или ориз

Варени картофи, ориз или тестени изделия, които са били охладени - и след това претоплени или изядени студени - са чудесни източници на устойчиво нишесте, според Johns Hopkins Medicine. Устойчивото нишесте е пребиотик, вид несмилаем въглехидрат, който действа като храна за чревните бактерии, насърчавайки добрите такива да растат и да процъфтяват. Въпреки че устойчивото нишесте има много ползи за здравето, един от неговите най-обещаващи аспекти е способността му да повишава инсулиновата чувствителност, като помага на хората да намалят риска от диабет тип 2.

Кефир

Мислете за кефира като за по-остър, но по-силен братовчед на киселото мляко. Напитката e тръпчива, пълна със здравословни пробиотични бактерии за червата. Проучванията показват, че кефирът може да помогне за облекчаване на стомашно-чревни проблеми и алергии и има положителен ефект върху здравето на сърцето.

Зелени банани

Повечето хора правят всичко възможно, за да избягват зелените банани, но има добри новини за хората, които просто не могат да чакат, докато узреят напълно. Леко зелените банани са богат източник на пребиотици, особено устойчиво нишесте, казва Пайк. Te имат здравословна доза както разтворими, така и неразтворими фибри, витамини и минерали. Комбинацията осигурява празник за добрите чревни бактерии и помага за защита на сърцето и коститe.

Кимчи

Кимчи се прави чрез ферментиране на зеленчуци с пробиотични млечнокисели бактерии, което му дава същия тласък на здравословни бактерии като други ферментирали пробиотични храни като кисело мляко. Освен това, тъй като е направен от кръстоцветни зеленчуци като бок чой и зеле, заедно със здравословни подправки като чесън и чушки, той осигурява мега доза витамини, фибри и антиоксиданти.

Кисело зеле

Киселото зеле е богато  дава много здравословни бактерии за червата. И не само, че има подобни ползи като другите ферментирали зеленчуци, но проучване показва, че добрите бактерии в него засилват производството на серотонин.

Чесън

Чесънът е не само любимата подправка, но и насърчава растежа на полезните бифидобактерии в червата. 

7 дълготрайни хранителни продукти, които всъщност се развалят лесно

Много домакини погрешно смятат, че продуктите с дълъг срок на годност могат да се ползват с месеци. За съжаление това...

03/05/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...