6 места в кухнята, които са потенциални магнити за плесен

6 места в кухнята, които са потенциални магнити за плесен

Мухълът у дома е много неприятен и е доста трудно да се отървете от него. Кухнята е идеалното място за развитие на тези гъбички, но колкото и да се стараем винаги има влажни и тъмни места, които ще бъдат отлична среда за размножаването му. Ето на кои места в кухнята трябва да се обърне специално внимание.

Как да защитим банята от мухъл

Мухълът е един от най-често срещаните проблеми в много домове. Влажните площи са идеалното място за размножаването му...

10/10/2017

1. Хладилник

На уплътнението на вратата и под хладилника може да се образува конденз. Излишната влага, заедно със стари замърсявания и остатъци от храна, е чудесно място за образуване на гъбички. Друга "уязвима" зона е пространството под кутиите за съхранение на зеленчуци и плодове.

6 начина да предотвратите образуването на мухъл

Мухълът e вид гъбички, които растат по места, където има излишна влага. Всички знаем колко е важно да не допускате ра...

06/05/2018

Забърсвайте вътрешността на уплътнителя и хладилника с антисептично средство всяка седмица. Веднъж месечно мийте под уреда с дезинфектант.

 

2. Стената

В хладния сезон мухъл се появява и по стените. Причината за това е недостатъчната изолация. Можете да третирате засегнатите области с антисептик, но това няма да спре плесента за дълго време. Изходът от ситуацията е да се изолират стените.

3. Под мивката

Тъмно и влажно пространство под мивката е идеално място за плесен. След това те се пренасят върху мебели, стени, подове и става много трудно да се махнат. Трябва редовно почистване и да внимавате да не се образува влага.

4. Около мивката

Дори да избършете мивката и плота до нея след всяка употреба, остават микроскопични капчици течност. Затова не забравяйте да поддържате тези зони чисти и сухи.

5. Поставката за ножове

Поставка (предимно дървена) е удобен предмет за съхранение на ножове. Има обаче едно „но“. Често мием ножовете и ги слагаме в стойката, без да изсъхват. В резултат на това в дупките се натрупва влага и се развива плесен.

6. Тава за прибори

Влажните лъжици и вилици създават място за размножаване на мухъл. Не забравяйте да избършете със суха кърпа и внимавайте да не се събира влага в тавата.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...