6 начина да предотвратите образуването на мухъл

6 начина да предотвратите образуването на мухъл

Мухълът e вид гъбички, които растат по места, където има излишна влага. Всички знаем колко е важно да не допускате развитието и растежа на плесента в дома, тъй като може да повреди стените и подовете, а освен това е причината за алергени и токсини, които водят до алергии и дихателни проблеми.

От RealLiving дават няколко лесни за спазване съвета, с които ще предотвратите разпространението на  мухъл във вашия дом.

Забърсвайте редовно кухненски плотове и маси с влажна кърпа и лек сапун за миене на съдове.

Вентилацията е важна, за да предотвратите растежа на плесен. Уверете се, че въздухът може да циркулира в компактни зони като банята.

Поддържайте мебелите сухи. Това означава, че ако дървеният стол се е намокрил от дъжда, го изсушете възможно най-скоро.

Съвет: Ако забележите наличие на плесени вече, почистете го, като смесите част от белина с 10 части вода. Използвайте гумени ръкавици, за да триете петното, докато изчезне.

Ако правите изолация, уврете се, че тя е сложена добре, за да се избегне конденз в стените и подовете. Топлоизолацията помага за икономия на енергия, но и може да предотврати появата на плесени.

Прекаленото претрупване на вещи във вашия дом може да попречи на правилната циркулация на въздуха. Ако има вещи, от които не се нуждаете, просто ги махнете.

Поправете течовете в дома си. Течащият кран или тръба могат да доведат до проблеми с влагата, които след това да доведат до появата на мухъл.

 И ето една рецепта за домашен препарат срещу мухъл. За него ще са ви необходими:

2 супени лъжици масло от чаено дърво

2 чаши вода

Спрей бутилка

Начин на употреба:

Смесете водата и  маслото от чаено дърво и изсипете сместа в спрей бутилка. На всички места, където мухълът се появява, пръснете и оставете да изсъхне. Скоро ще видите ефекта.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...