5 предмета, от които трябва да се отървете незабавно

5 предмета, от които трябва да се отървете незабавно

Много пъти сме ви казвали колко е важно да не задържаме ненужни вещи у дома. Поне два пъти годишно е добре да правим по-основно почистване, да махнем старите и счупени вещи. Но има и предмети, които е просто задължително да се заменят, за някои от които дори не подозираме, че може да представляват опасност.

5 начина да рециклирате на битовите предмети

Днес повече от всякога преди може да определим обществото, в което живеем като консуматорско. Постоянно купуваме нови...

29/06/2019

Кухненски гъби

Креативни варианти на ежедневните предмети

Ежедневието ни понякога е толкова сиво и скучно, че дори и най-малката промяна би повишили настроението ни. А какво п...

25/06/2016

Вероятно сте го чували и преди, но ще повторим -  кухненските гъби са най-доброто място за размножаване на микроби. А с нови изследвания, сочещи, че старият трик за почистване в микровълновата всъщност не работи, единственото решение е да сменяте гъбата си по-често.

Възглавници за легло

Изследванията показват, че след само две години употреба,повече от една трета на теглото на възглавницата всъщност се състои от прахови акари (живи и мъртви) и мъртва кожа. И ако това не ви накара веднага да хвърлите възглавницата.

Гъба за душ

Луфата всъщност вашият еквивалент на кухненската гъба. И при нея в цепнатините й влизат  бактерии, на които влажната среда помага да растат.

Воден филтър

Ако имате хладилник с вграден филтър за вода, има вероятност да не сменяте филтъра толкова често, колкото трябва. Когато не се подменя достатъчно често, филтърът натрупва бактерии и минерали и вкусът се променя.

Стари пластмасови кутии за съхранение на храни

Когато купувате пластмасови кутии за съхранение на храна,  вероятно ще забележите малък стикер, че те са „без BPA“. Затова, ако няма такъв, по – добре не купувайте тази кутия.

10 иновативни предмета, с които ще решите много проблеми (част 1)

Силиконова подложка за печене с очертания за сладки Уред за почистване на повърхности със силиконов накрайник У...

04/09/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...