5 предмета, от които трябва да се отървете незабавно

За колко от тях подозирахте

12464

Много пъти сме ви казвали колко е важно да не задържаме ненужни вещи у дома. Поне два пъти годишно е добре да правим по-основно почистване, да махнем старите и счупени вещи. Но има и предмети, които е просто задължително да се заменят, за някои от които дори не подозираме, че може да представляват опасност.

5 начина да рециклирате на битовите предмети Вместо да купувате нови

Кухненски гъби

Креативни варианти на ежедневните предметиВнесете настроение в дома с тези джажджи и кухненски уреди 

Вероятно сте го чували и преди, но ще повторим -  кухненските гъби са най-доброто място за размножаване на микроби. А с нови изследвания, сочещи, че старият трик за почистване в микровълновата всъщност не работи, единственото решение е да сменяте гъбата си по-често.

Възглавници за легло

Изследванията показват, че след само две години употреба,повече от една трета на теглото на възглавницата всъщност се състои от прахови акари (живи и мъртви) и мъртва кожа. И ако това не ви накара веднага да хвърлите възглавницата.

Гъба за душ

Луфата всъщност вашият еквивалент на кухненската гъба. И при нея в цепнатините й влизат  бактерии, на които влажната среда помага да растат.

Воден филтър

Ако имате хладилник с вграден филтър за вода, има вероятност да не сменяте филтъра толкова често, колкото трябва. Когато не се подменя достатъчно често, филтърът натрупва бактерии и минерали и вкусът се променя.

Стари пластмасови кутии за съхранение на храни

Когато купувате пластмасови кутии за съхранение на храна,  вероятно ще забележите малък стикер, че те са „без BPA“. Затова, ако няма такъв, по – добре не купувайте тази кутия.

10 иновативни предмета, с които ще решите много проблеми (част 1)Улеснете живота си с тези хитри изобретения  
Сподели: