5 начина да рециклирате на битовите предмети

Вместо да купувате нови

1313

Днес повече от всякога преди може да определим обществото, в което живеем като консуматорско. Постоянно купуваме нови и нови вещи, дрехи, предмети за дома, техника, храна….А трябват ли ни? Или сме изкушени от поредната промоция, изгодна оферта, покупка на 3 за 2….

10 нови приложения на рамките за снимкиМоже би не сте единствените, които имат прекалено много рамки за снимки у дома. Дали са купени на разпродажба, просто защото ни харесват или по някакъв повод, често се случва така, че остават да ле...

Накъдето и да се обърнем сме облъчвани от реклама и маркетингови подходи, които да ни накара само едно нещо – да купуваме, да харчим и да трупаме. В един момент се оказва, че домовете ни са пълни с куп безсмислени вещи, голяма част от които дори няма да използваме.

Нека да се спрем и да се огледаме около нас. Замислете се само колко много бихте спестили, ако вместо да купите, се опитате просто да поправите дадено нещо.

Евтини начини да промените старите неща у домаС няколко прости стъпки ще придадете нов облик на старите неща

От House Beautiful ни дават няколко съвета за най – често пренебрегваните за ремонт неща у дома и как може да ги оправим.

1. Ремонт

Признайте си, колко пъти когато се счупи даден уред, не си казвате: "Ето основателен повод да си купя нов"…. Но когато става въпрос за електроника, често проблемът може да е минимален и лесен за оправяне. Идете до най – близкия сервиз и попитайте дали уредът може да се оправи и ще ни струва съвсем незначителна сума.

2. Поправете старите дрехи

Още една „причина“ да посетим най – близкия мол е да си купим определена дреха, защото другата е леко скъсна, има дупчица…Защо не опитате да оправите проблема? Ако е скъсано, зашийте го, сложете парче плат от стара дреха, закачете панделка, брошка…Така не само ще спестите от покупка на нови дрехи, но може да създадете и уникална нова. Ако смятате, че няма да се справите, обърнете се към шивачка, която със сигурност ще намери решение.

3. Новите/ стари завеси

Инвестицията в нови завеси може да не е толкова малка. Ако старите вече са ви омръзнали, има няколко начина, с които ще им придадете нов вид. Може да сложите атрактивни гривни или връзки, с които да ги отворите и подчертаете. Вариант е, ако завесата е едноцветна да се развихрите с текстила боя и да направите райета, шарки, точки…..Ако сте по смели, срежете завесите наполовина (ако стаята позволява) и ще постигнете напълно нов вид на помещението.  Или купете плат, с който да комбинирате за нова и различна визия.

4. Направете си почистващи продукти за мебели

Смятали ли сте колко средства инвестирате в препарати за чистене на мебелите и пода? А реално те може да ви струват стотинки, ако използвате подръчни средства, намиращи се във всеки шкаф. Лимонов сок, сода, оцет, спирт и етерични масла са основните продукти, които ви трябват. А вие може да видите в някои от нашите предложения за препарати, които сме ви давали.

Забравете за скъпите препарати с този универсален спрей

7 направи си сам продукта за почистване

7 естествени почистващи средства

5. Поправете мебелите

Клатещ се стол или изтъркан плот на масата? Защо да купувате нови, ако лесно може и сами да оправите проблема. Вижте причината за клатенето на стола, може да се окаже развито винтче. А за масата има толкова много решения…. Ето няколко:

Ето как с боя може бързо да освежите дома

Страхотни идеи за трансформация на старите мебели

Забавни начини да рециклирате старите винени бутилкиНе изхвърляйте шишетата, създайте ваши арт проекти  
Сподели: