5 начина да увеличите пространството в малката кухня

Излъжете окото, за да се радвате на по-голяма стая 

789

Има хора, които предпочитат да живеят в малко жилище. Дали заради невъзможност да купят по – голямо, дали, защото нямат нужда от повече или просто защото им харесват по – уютните и компактни домове. Това, с което обаче всички те се сблъскват е малката кухня и известното неудобство, което има при работа в нея. За щастие има начин, макар и визуално, малката стая да изглежда по – голяма, при това, без да се налагат ремонти.

Ето какви съвети дават от Real Living.

Използвайте отворени рафтове за съхранение.

За разлика от обемните свободностоящи или вградените шкафове, откритите модели създават усещането за по-голямо пространство. Единственото неудобство е, че трябва да поддържате безупречен ред и често да забърсвате праха.

Играйте с неутрални цветове.

Най-лесният начин да направите стаята по-голяма е чрез използването на светли цветове. От бежово до сметаново или бледи нюанси, заложете на тях не само на стените, но и на мебелите.

Фокус върху детайла

Ако не можете да правите промени по оформлението или нямате достатъчно място, за да промените разположението на мебелите, може да отвлечете вниманието като помислите за по – забележителен кът за хранене или да подчертаете определен детайл.

Сложете фокусна точка

За тези, които искат да направят драстична промяна, могат да помислят за нещо по – ярко като акцент. Това може да са смели цветове или шарени детайли, които ще отклонят вниманието на гостите от размерите на помещението.

Измислете тема.

Независимо дали става въпрос за ретро стил или за вдъхновен от морето интериор, ако не харесвате светлите тонове, сложете по – тъмни цветове. Те могат да разширят пространствата и като заличат границите на стаята.

Сподели: