5 изненадващи начини да спестите място в кухнята

И са организирате стаята

718

Кухнята е безспорно сърцето на дома и местата за съхранение са един от най-важните аспекти, които влияят върху нейната ефективност. Вместо да съборите някоя стена, за да направите килер, има други трикове, които може да използвате за увеличите мястото.

1. Сменете водопроводната инсталация

Една от основните причини, шкафовете под мивката да са неизползваеми, е фактът, че тръбите, свързващи мивката с канализацията, вземат значителна част от това пространство. Помислете за гъвкави връзки или се обърнете към ВиК специалист, който може да ви предложи вариант, с който да спестите място.

2. Използвайте вътрешността на вратите на шкафа

Стойка или кошница, която се захваща на вътрешната страна на вратите на шкафа предоставя място за съхранение на повече неща. Това е идеално решение за често използвани вещи и аксесоари.

3. Изнесете навън

Част от причините да нямате място за съхранение в шкафовете, са големият брой съдове за готвене. Съдовете и тиганите могат да заемат най-много място, когато става дума за пространство на рафтовете, затова обмислете инсталирането на куки за стена или пегборд с куки, на които да закачите тези често използвани вещи.

4. Скрийте уредите

Може да звучи нелогично да скриете уредите, но ако имате резервен шкаф, добре е да ги сложите там. Да, има известно неудобство да вадите всеки път тостера или кухненския робот, но така освобождавате място на плота.

5. Организирайте пространството под мивката

Шкафовете под мивката са идеални за слагане на препарати, гъби и почистващи инструменти. За да ви е по – лесно, организирайте в кутии или кошници, които може да вадите по – лесно.

Сподели: