11 трика за превръщане на бюджетна кухня в стилно пространство

Красивата кухня не трябва да е скъпа  

545

Съществува стереотип, че красивото е задължително скъпо. Съвременните възможности обаче разрушават този мит. Ако искате да обновите или леко да промените кухнята, но финансовите ресурси са ограничени, използвайте въображението си. Ето как да постигнете уау ефект без високи разходи.

1. Цветни мебели

Всички вече са уморени от стандартните дървени кухни и искат нещо цветно. Например, шкафове с цветни фасади изглеждат свежи и необикновени. Мебелите ще се превърнат в акцент в стаята, затова изберете по-семпла декорация на стена. Просто не използвайте банални оранжево-жълти и зелени нюанси, а заложете на сини или лилави фронтове и освен това изберете плочка за гръб с геометричен модел в подобни цветове.

2. Комбинирани фасади

Най -скъпият разход в кухнята са шкафовете, а най -достъпният вариант е ПДЧ. Може да придадете лукс като изберете лъскав или матов финиш, който да имитира естествената дървесна текстура. На второ място, комбинацията от ПДЧ с други довършителни материали ще помогне за разнообразяване на пространството. Основното нещо е да не прекалявате, така че кухнята да изглежда хармонично.

3. Акцент върху дръжките

Дръжките на фона на семплите шкафове може да бъде акцент. Например, ако направите дълги дръжки по цялата височина или ширина на вратите. Друг вариант е да вземете нестандартни дръжки – винтидж, дизайнерски или масивни в стил барок.

4. Акцентна стена

Акцентната стена е толкова подходяща в кухнята, колкото и в други стаи. Изберете семпли светли мебели и направите стените и тавана тъмно дълбок цвят.

5. Цветен гръб

Стандартно гърбът е с камък или плочки, като се избира най-минималистичният модел, непретенциозен декор. Алтернатива е да поръчате модули от термоустойчиво стъкло в ярък цвят. По отношение на здравината материалът не отстъпва на керамиката и е лесно да се грижи за него.

6. Монохромен вид

 

Ако стаята е малка и искате да я разширите максимално, опитайте монохромната техника. Например, направете напълно бяла или бежова кухня, включително мебели, стени, таван. Така буквално разтваряте шкафовете и резултатът е светла и проветрива стая, в която нищо не е в повече.

7. Изхвърлете затворените шкафове

Разбира се, това е най -удобният вариант за съхранение, тъй като никой не може да види какво има вътре и прахът не се утаява. Въпреки това, в студио апартамент, горните шкафове ще изглеждат масивни. Вместо това поставете отворени рафтове. Да, те трябва да се почистват по-често, но ефектът е веднага видим.

8. Фокусирайте се върху домакинските уреди

Не се ограничавайте само до сиво-черни домакински уреди, защото днес производителите предлагат по-ярки решения. Например, заменете стандартния бял хладилник с жълт или червен. Основното е, че техниката е в хармония с шкафовете и други електрически уреди. Плюс това, по този начин можете да отвлечете вниманието от проблемните зони.

9. Красива лампа

Обърнете внимание на осветлението в стаята и изберете стилен полилей или крушки. Декоративният елемент ще зарадва както вас, така и вашите гости. И използвайте светодиоди над работния плот или отделна работна лампа за функционално осветление.

Сподели: