Топ 5 правила за правилно обзавеждане на малкия хол

Топ 5 правила за правилно обзавеждане на малкия хол
Източник: pixabay.com

Обзавеждането на малкия хол може да бъде истинско предизвикателство, но с правилния подход ще създадете уют и функционалност, които ще дадат усещане за простор и комфорт. В тази статия ще ви представим пет златни правила, които ще ви помогнат да обзаведете вашия малък хол по най-добрия начин.

5 идеи за всеки хол

Днес ще се представим 5 идеи за всеки хол. Вижте ги:Гостна стая в сиво и бяло с фамилна галерияПерсонализирайте хола ...

31/05/2016

1. Използвайте мултифункционални мебели
Когато пространството е ограничено, всяко мебелно изделие трябва да бъде максимално функционално. Изберете мултифункционални мебели, които могат да изпълняват повече от една роля. Например, легло с вградени чекмеджета за съхранение, разтегателен диван, който се превръща в легло за гости, или масичка за кафе, която може да се използва като бюро. Тези решения ще ви помогнат да използвате всеки квадратен метър по най-ефективен начин.

17 идеи за декорация на хола в сиво и жълто

Един от най-добрите начини да декорирате дома си е като сведете цветовете при обзавеждане до два. Това означава да съ...

13/11/2016

2. Заложете на светли и неутрални цветове
Светлите и неутрални цветове правят пространството да изглежда по-голямо и светло. Използвайте бели, бежови и пастелни тонове за стените, мебелите и текстила. Тези цветове отразяват светлината и създават илюзия за простор. Можете да добавите цветни акценти чрез декоративни възглавници, картини или аксесоари, които да внесат личен почерк и уют в дома.

3. Използвайте вертикалното пространство
Когато подовото пространство е ограничено, насочете се към вертикалното. Вградете високи шкафове, полици и рафтове, които достигат до тавана. Те не само ще ви предоставят допълнително място за съхранение, но и ще привлекат погледа нагоре, което ще създаде усещане за височина и простор. Органайзерите и кутиите за съхранение също са чудесен начин да поддържате ред и чистота в дома си.

4. Изберете мебели с тънки и изчистени линии
Мебелите с тънки и изчистени линии създават усещане за лекота и ефирност. Избягвайте обемисти и масивни мебели, които заемат много пространство и изглеждат тежки. Вместо това, изберете мебели с изчистен дизайн, които ще внесат елегантност и стил, без да претоварват пространството. Прозрачните и стъклените мебели също са отличен избор, тъй като те създават усещане за невидимост и лекота.

5. Осветете правилно пространството
Осветлението играе ключова роля в обзавеждането на малкия дом. Използвайте различни източници на светлина, като основно осветление, лампиони, настолни лампи и скрито осветление, за да създадете топла и приятна атмосфера. Огледалата също са отличен начин да увеличите визуално пространството и да отразите светлината. Поставете ги стратегически, за да създадете илюзия за дълбочина и простор.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...