Тези цветове за хола ще ви донесат късмет и благополучие

Тези цветове за хола ще ви донесат късмет и благополучие
Източник: pexels.com

Фън шуй е основата на това, как да променим енергията на нашия дом и живот, според енергията в нашите жилищни пространства. Фън шуй е особено ефективен, когато принципите се прилагат у дома, защото вашият дом представлява вас.

Най-добрите имоти според фън шуй

За да отбележат Годината на маймуната, експертите от  Mansion Global канят двама фън шуй експерти да изберат чет...

26/02/2016
Във фън шуй всяка стая има различно значение и асоциация, която се основава на нейното предназначение, местоположение и енергийните й връзки с определени аспекти от нашия живот.
 
Всекидневната, например, е стая, в която живеем. В нашите модерни домове те обикновено служат като място за връзка с членовете на семейството, както и като зони, където посрещаме гостите си.
 
Тези практически употреби на всекидневните имат много общо със символиките във фън шуй. Как да създадем хармонична и позитивна стая обаче?

Цвят и фън шуй

Цветът е мощен инструмент, който можете да използвате, за да промените фън шуй или жизнената енергия на вашия дом, особено във вашата всекидневна. Повечето от нас са много свързани с цвета и се влияят от него. Цветът е форма на светлина и различните цветове имат различни вибрации и асоциации.

Лоши фън шуй практики за дома

Ако в един дом има много неща, подредени противно на принципите на Фън шуй, отрицателната енергия може да властва в д...

25/11/2022

Затова, ако се стремите да подобрите фън шуй във вашата всекидневна, можете да помислите какви цветове могат да въплъщават определени енергии, които бихте искали да култивирате в живота си, въз основа на тяхната връзка с петте елемента. Също така е добра идея да сте наясно кои цветове ви карат да се чувствате добре и към кои сте склонни да гравитираш. Например, може да има цвят, който не харесвате или такъв, който ви навява негативни спомени. Дори ако е свързан с определено намерение, което искате да изведете, това не означава, че е най-добрият фън шуй цвят за вас.

Най-добрите цветове за вашия хол

Ето няколко предложения за цветове, които може да искате да внесете във вашата всекидневна и какво представляват:

Цветове на земния елемент

Земята е свързана с кафяви, жълти и топли земни тонове. Тези цветове могат да бъдат особено благоприятни за всекидневна, защото са много подхранващи цветове. Земята помага за заземяване, стабилизиране и осигуряване на уют, които са всички положителни атрибути за жизнено пространство. Внасянето на повече земен елемент в дома ви също може да ви помогне да се свържете повече със земята.

Цветове на метални елементи

Металът е представен от бели, метални, почти бели и сиви цветове. Това са страхотни нюанси за внасяне в хола, защото могат да допълват много други цветове. На практическо ниво те помагат за отразяването на повече светлина в пространството. Енергийно елементът метал е свързан с внасянето на повече радост в живота ви и също така подкрепя всички деца във вашето семейство.

 

Цветове на водния елемент

Водният елемент е свързан с черно и наситено въглен сиво. Водата е свързана с нашата мъдрост, както и с нашите предци и социални връзки. Ако искате да се свържете повече с вашата общност, можете да внесете акценти от черен или тъмен въглен, за да поканите повече качества на водния елемент. Може също да искате да визуализирате или да си представите, че създавате течащи реки, които ви свързват с други хора по света.

 

Цветове на дървени елементи

Дървото е свързано с цветовете зелено, синьо и синьозелено и с качествата на растеж, жизненост и изцеление. Ако вашето семейство или вашето жилищно пространство имат нужда от повече позитивна енергия, може да опитате да добавите цветове на дървени елементи .

Цветове на огнения елемент

Елементът на огъня е представен от червено, както и от много огнени розови и портокали. Това е свързано с много силната, ярка и жизнена енергия на слънцето. Огънят също е свързан с нашето вдъхновение и начина, по който ни виждат в света. Ако искате да бъдете по-видими в общността си, можете да внесете огнени червени акценти. Червеното е мощен цвят, така че малкото е много важно.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...