Как да планирате оформлението и декорацията на всекидневната

Радвайте се на максимален комфорт

1122

Когато започваме ремонт или тепърва планираме всекидневната стая има редица неща, за които трябва да помислим. Все пак това е мястото, което ще бъде събирателна точка за нашето семейство, тук ще посрещаме гостите си и ще организираме вечерите си.

5 идеи за всеки холКомфортно, идейно и ненатоварващо

Като начало – от колко човека е домакинството ви или колко души приблизително ще има тук. Това ще ви помогне да изберете подходящото обзавеждане за хола.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Какво трябва да сложа в хола?

9 тайни на малкия хол Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила

Едно голямо семейство ще има нужда от огромен диван и няколко фотьойла, за да сте сигурни, че всеки има удобно място за сядане.

Ако пространството е тясно, пуфовете и табуретките от плат са интелигентен начин да добавите допълнителните места за сядане и лесно да ги прибирате в моментите, когато в къщата има по-малко хора.

В случай, че холът е място за забавления, добра идея е да имате няколко малки странични стола, които могат да бъдат леко преместени, когато има повече хора. Малки странични масички са друго удобство, за да има място, на което гостите да слагат напитките си.

Как да позиционираме мебелите в хола?

Това зависи от големината на дневната. Малките стаи предполагат да поставите мебелите до стените, за да се гарантира, че има достатъчно място, където хората да се движат свободно. В идеалния случай трябва да имате поне 50 см между всяка мебел.

Ако имате малко повече място за игра, преместете мебелите далеч от стените, за да създадете уютен кът за сядане. Това работи особено добре в жилищни помещения с отворен план и така реално определяте зоните за почивка, за хранене, готвене или учене. Ако задната част на дивана позволява, скрийте я зад ниска  маса - конзола, покрита с декоративни предмети.

Не забравяйте да сложите и хубав килим. той прави стаята по – уютна и дава допълнителна текстура. Не забравяйте правилото за големината - предните крака на меката мебел да бъдат върху килима.

Ако вашата дневна е основно за гледане на телевизия, местата за сядане, разбира се, трябва да бъдат позиционирани така, че да позволяват добър поглед към  телевизора.

Всекидневните без телевизор ви дават свободата да избирате по-естетичен фокусен център, независимо дали става дума за камина, огледално или масичка за кафе.

Ако имате телевизор, но не искате да се вижда, помислете как да го скриете зад вратите на атрактивен телевизионен шкаф.

Идеи за съхранение в хола

За добрата дневна стая съхранението е почти толкова важна, колкото и доброто разпределение. Липсата на място за вещите води до претрупване и хаос, затова се уверете, че за всяко нещо си има място. Ако пространството е ограничено, инвестирайте в мебели с двойно приложение или място за съхранение.

 

Маса за кафе с чекмеджета или скрит рафт е идеална, за да прибирате дистанционното управление, но да ви е под ръка. Табуретките, които се отварят, са перфектни за одеяла, книги или хоби аксесоари. Отворените рафтове са чудесни за книги и аксесоари, но ниските и тесни с вратички могат да скрият от погледите предмети, които не искате да излагате. Не забравяйте да оставите достатъчно място, всички мебели с врати или чекмеджета да се отварят спокойно.

Какви цветове да изберем за всекидневната?

Тук няма универсален отговор. Следвайте личните си предпочитания и стил, експериментирайте, играйте с цветове и текстури.

Какъв е най-добрият начин да осветим всекидневната?

Всекидневните са многофункционални пространства, така че се нуждаят от достатъчно осветеност за различните зони. Задължително е да има една лампа на тавана. като допълнителен източник сложете стенни светлини или настолни лампи. Регулируема лампа за четене до удобен стол ще позволи да четете, без да заслепявате останалата част от стаята.

Добра идея е да имате поне две електрически вериги за осветление в хола - една за основната светлина и една за по-меко осветление - както и димерни превключватели, така че можете да контролирате нивото на светлината и контролирате според времето на деня, дейностите и настроението.

Идеи за канапето в холаАко пространството зад дивана в хола ви изглежда празно
Сподели: