Иновативни идеи да декорирате всекидневната

Иновативни идеи да декорирате всекидневната

Ефектната декорация в стаята зависи от формата и размера й, но и от начина, по който ще я ползваме. Декорацията на всекидневната се определя най-вече от броя на хората, които ще я обитават. Ситуацията се усложняват когато партитата са чести у дома. Ако имате малки деца и домашни любимци, тогава подходът за декорация трябва да е съвсем друг. 

Следващите лесни и простички идеи за декорация на всекидневната ще ви помогнат да създадете уютна обстановка с разнообразни цветни схеми и много стил.

Цветови схеми
Различните цветови комбинации придават атрактивност, стил и настроение на помещението. Може да избирате декорация с много цветове, но за малка стая препоръчваме да използвате еднакъв цвят на стените и мебелите.Изборът на цветове много често се асоциира и със стила на стаята. Модерните мебели изглеждат много добре в стая, боядисана в бежово, бяло, светло зелено, сиво или друг неутрален цвят. Ако имате къща извън града, изберете цветове като тревисто или ябълково зелено, небесно синьо, светло жълто.


Модерната стая изисква меки и пастелни цветове. По-убитите цветове са за по-консервативен стил, а тропическите и ярките цветове – за по-младежки и весел стил.

Мебелите

Благодарение на онлайн програми вече може да визуализирате вашата всекидневна. Декорациите в мебелните магазини пък ще ви дадат идеи за вашата стая, за цветовете и мебелите, които да използвате. Декоративните стени картини са една много добра идея за дизайн, също. Най-важното обаче е да създадете уютна и комфортна атмосфера.Може да създадете индивидуално място като оформите място за сядане на рамката на прозореца, шезлонг или бюро в ъгъла. Опитайте се да поставите мебел близо до прозореца, за да се наслаждавате на слънцето през деня или звездите вечер.

ДекорътПонякога само красивият декор може да промени и най-скучната стая, добавяйки красиви лампи, свещи или няколко аксесоара. Използвайте аксесоарите обаче умерено и съобразете големината им с тази на стаята.Помислете и за цвета на стаята. Повечето хора избират белия цвят за стените, но цветът трябва да отразява вашата личност. Заложете на картини, огледало или аплици. Може да добавите картина или живопис зад дивана.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...