10 начина да да направите една малка стая по-голяма

Тайната е в подредбата

507

Без значение дали ви харесва или не, животът в малко жилище е съдба. Ако успеете да организирате пространството си, ще се радвате на шикозен и компактен апартамент, с удобства и уют. Ако не можете да създадете обаче правилната подредба и организация, всичко около вас може да бъде хаос.

Да обзаведем стилна малка стаяПредизвикателството да обзаведеш малка, стилна и модерна стая е голямо, но с повече въображение резултатът няма да закъснее

За щастие с няколко лесни трика и малко умения, ще създадете красив и комфортен дом, на който всеки ще завиди.

Вижте следващите организационни идеи за това, как да преобразите малкото жилище така, че да се чувства като голямо и просторно.

Вижте няколко идеи за слънчева стаяКолкото повече прозорци, толкова по-добре

1. По-малкото е повече в малко пространство

„По-малко е повече“ е издържана във времето мантра за интериорния дизайн, когато става дума за малки пространства. Не правете грешката да слагате същото количество мебели, което бихте направили в по-голямо пространство. Ако може да поберете три дивана, не го правете само защото има място. Сложете един и добавете удобни пуфове, например.

2. Намалете размера на мебелите

Компактните стаи изискват обзавеждане, което е пропорционално, така че изборът на дивани за малки жилищни помещения или бюра, създадени за малки домашни офиси, е най-ефективният начин да използвате пространството си.

Формата и дизайнът, както и размерът на мебелите ви могат да окажат огромен ефект върху усещането на пространство. Като общо правило, ниската мебел работи най-добре, тъй като ще направи стаята да изглежда по-висока, плюс това ще позволи да влезе повече светлина.

3. Опитайте с различно оформление

Каква ли е тази мания да избутваме мебелите плътно към стените? Разбираемо е, че искаме да максимизираме пространството, но това понякога може да увеличи, а не да балансира това клаустрофобично усещане. Позволете на вашата стая да диша, като ги отдалечите леко от стените. Ако можете да групирате места около масичка за кафе в уютна група, ще създадете и страхотна фокусна точка.

4. Бъдете прагматични с местата за съхранение

Може би когато гледате всички снимки на красиви, малки пространства без багажи в тях, най - вероятно си мислите, но къде са всички неща? Тайната е в това, че имате много скрити решения за съхранение. Ключът към живота в малко пространство е създаването на множество точки а багаж - под леглото, над шкафа, пространство под стълбите. Просто се огледайте и вижте потенциала.

5. Или вместо това използвайте отворени стелажи

Творените рафтове са страхотни – благодарение на разнообразието на цветове, дизайн и форми, може да създадете уникално излъчване, да подредите много вещи и да балансирате пространството.

6. Извънгабаритни произведения на изкуството

Нищо против галерия на стената, но едно свръхголямо произведение на изкуството може да бъде поразително.

7. Напълнете пространството с огледала и отразяващи аксесоари

Това е най-старият трик, знаем го, но работи. Поставянето на голямо огледало на съседната стена до най-големия ви прозорец ще отразява светлината, но ако прозорците са малки или не искате да разчитате на естествена светлина, опитайте да поставите високо огледало зад мебелите или осветлението, за да създадете визуален трик.

8. Обърнете внимание на завесите

Големите и тежки завеси са табу, ако искате стаите ви да изглеждат по-големи. Но това не означава, че изобщо не трябва да имате завеси. Изберете светли и леки като модел и закачете близо до тавана.

9. Не забравяйте пода

Чували сте за белите стени и за оптичната илюзия, но истината е, че трябва да се съсредоточите върху пода. Заложете на светъл паркет или бял килим и ще видите разликата веднага.

10. Заложете на едноцветна схема

Както вече стана ясно, и малката стая позволява цветни стени. Трикът е всичко да бъде в една цветова гама. Боядисайте стените в харесван от вас цвят и сложете мебели и аксесоари в близки тонове на същия нюанс. По този начин ще получите усещане за цвят и простор, а и няма нужда да правите компромис с размера на мебелите си, защото дори по-големите парчета ще се слеят с фона.

Дилеми в дизайна, които срещате когато имате съквартирант…..и как да ги решите 
Сподели: