Дилеми в дизайна, които срещате когато имате съквартирант

…..и как да ги решите 

1206

Да споделяш апартамента си със съквартирант е чудесно за твоя бюджет, но изисква и различен подход при дизайна. Няколко експерта съветват какви основни правила да следваме, за да подредим жилището.

Дилема: И двамата носите мебели, но имате различни вкусовеНищо не сближава помещението така, както еднаквите цветни схеми. Така, че дори да имате различен стил, намерете цвят, който да допада на двама ви. Заложете на неутрални нюанси и добавете цвят с възглавници, цветя.

Дилема: Имате апартамент с отворено пространствоИзберете мебели, с които да отделите различните части на стаята. Това означава дълги Л образни секции или рафтове от стена до стена. Килимите също могат да играят роля на разграничител между спалнята и всекидневната. Мебели като малка пейка, диван и възглавници за земята могат да се местят лесно и са идеални за компания.

Дилема: Вашите съквартиранти има прекалено много аксесоари. Как да се отделите?Оформете си място – като купа до вратата, в която може да слагате дребните неща като ключове. Така мястото ще изглежда организирано и подредено.
За по-големи пространства заложете на кошници.

Дилема: Вашият съквартирант държи да декорира апартамента, а вие мразите вкуса муЕдиният вариант е да говорите и да му обясните, че вкусът му не ви допада. Седнете и изберете такъв декор, който да се харесва и на двама ви.
Другата опция е да го помолите да заложи на сменящи се елементи, които да сменяте на няколкомесеца. Така лесно ще замените възглавници, одеяла и аксесоари с такива по ваш вкус.

Дилема: Трябва да купите мебели, но как да ги разделитеНе го правете. По-добре купете изцяло вие мебелите – голям диван, столове или маса за хранене. Така и шансът апартамента да остане за вас когато се стигне до момента на раздяла е по-голям.
Малки мебели като кърпи, възглавници, съдове, аксесоари за баня са преходни и може да смените по всяко време.

Дилема: Купили сте заедно диван и сега ти напускашГолемият въпрос е, кой го взима? Ако искате да го задържите може да предложите на съквартиранта си да доплатите разликата или поне по-голяма част от него.
Или просто се отказват от него – няма нищо по-хубаво от едно свежо начало и промяна.

Дилема: Искате да отделите ваше собствено мястоЗаложете на своята индивидуалност в елементите: възглавници, свежи растения, леки одеяла.
Картините са и перфектният аксесоар да покажете нещата, които харесвате. Или заложете на колаж на стената, който предлага модерно излъчване.

Сподели: