В какво да преобразите малкия балкон или лоджия

3 варианта за промяната му  

779

Ако си имате тесен и мъничък балкон и сте свикнали да го считате за безполезно и ненужно място, скоро ще промените мнението си. Както вече сме ви казвали, трябва да търсим потенциала на всяко едно място, колкото и малко да е то. Дори и малкият балкон крие забележителни функции, за които сега ще споделим.

12 идеи за малкия балкон Възползвайте се максимално от вашия малък балкон с тези идеи

Разбира се, ако разполагаме с голям бюджет, може да направим чудеса, но ако сме ограничени, не означава, че трябва да се примиряваме.

Ето  няколко идеи з трансформация на малък балкон или лоджия.

Идеи за остъкления балконПротивно на всички очаквания, той може да бъде една малка стилна част от дома

1. Веранда за лятото

В случай, че няма опция за остъкляване или не искате да затваряте и без това малката площ, направете балкона вашето малко бягство сред природата. Дори на 3-5 квадратни метра можете да подредите малко мебели и да закачите няколко саксии на перваза.

За повече удобство изберете сгъваеми мебели, така няма да се чудите къде да ги държите в студените месеци.

Ако балкона няма покрив, за летните месеци помислете за плат, който са засенчва или за чадър, който да спира лъчите.

Що се отнася за озеленяването, изберете вертикални системи за саксиите. Те не заемат ценно място, но ще красят балкона.

 

2. Лятна детска стая

Малък балкон със стъклопакет може да бъде истинско спасение за семейство с дете. Тук може да сложите малко легълце, кошара или да организирате място за игра.

На първо място се уверете, че балконът е добре изолиран и напълно безопасен.

Украсете прозорците със завеси в меки топли цветове. може да сложите стикери или висящи играчки. Изберете ниски мебели, за да може детето само да взима играчките си, а на пода сложете мек килим.

3. Минибар

Кой не би искал да има собствен мини бар, от който да гледа светлините на града? Е, може да постигнете тази мечта, дори на малкия балкон. В зависимост от формата и големината на балкона може да изберете плот – перваз, който да монтирате. Ако е с нестандартно оформление, отворете въображението си и заложете на неправилна форма.

Добавете високи столове, подредете малки свещи и изберете подходящо приглушено осветление. Какво друго ви трябва? Разбира се, хубаво питие и весела компания!

Какво представлява френският балкон?Ние вече се готвим активно за пролетта, а вие?
Сподели: