Това са най – лесните за отглеждане растения у дома

Те са подходящи дори и за начинаещи градинари 

721

Не всеки има нюх на градинар и може да се похвали с много и винаги свежи и красиви цветя у дома. Все пак усещането, което едно зелено растение дава е различно на стаята е уникално и ни се иска да сме заобиколени от повече такива. Има растения, които са много лесни а гледане, не изискват специфични грижи и оцеляват при всякакви условия.

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 

Вижте няколко такива и помислете дали да не вземете и за вашия дом.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Пеперомия

8 растения, които могат да оцелеят в градския апартаментС по – слаба светлина и малко поливане  

Тя е красиво вечнозелено цъфтящо растение, чиято красота се крие в листата й. Височината й варира от 15 до 50 сантиметра. Красотата и изяществото на цветето е в неговите листа -  с най-разнообразна форма, цвят и текстура. Някои от видовете са силно влаголюбиви.

Аглаонема

Листата й са големи, тъмнозелени със сребристи шарки, а цветчета й напомнят на тези на спатифилиума. Растението е изключително издръжливо и се нуждае от слаба до средна светлина. Поддържайте почвата равномерно влажна.

Фикус лирата

Той е красиво дърво, което дължи името си на формата на листата си. Оцелява и на слаба светлина. Ако израсте високо, може да отрежете стъблата до желаната височина. Не го преполивайте.

Змийско растение

Това красиво зелено растение е толкова непретенциозно, че няма как да не успеете с отглеждането му. То издържа на слаба светлина, но може да го гледате и в по – осветена стая. Единственият проблем, който може да се появи е, загниване  на корена, ако прекалите с водата.

Филодендрон

 

Сърцевидната форма на листата на това растение го правят много харесвано и предпочитано за отглеждане у дома. Прибавете към това и лесното му отглеждане, и ето отговор на това, защо е толкова популярно. Филодендрона няма нужда от ярка светлина и много поливане, вирее на ниска до ярка светлина.

15-те най-добри растения за всяка стая в дома виТе пречистват въздуха и внасят атмосфера
Сподели: