15-те най-добри растения за всяка стая в дома ви

Те пречистват въздуха и внасят атмосфера

6423

Саксийните растения правят къща по-красива и по-уютна. Но има толкова много видове измежду които да избирате, че е лесно да се изгубите в разнообразието.

От Bright Side ни показват по 3 растения за 5 стаи в дома, които не само ще направят къщата по – свежа, но и ще пречистят въздуха.

Баня

 

Палма рапис изчистват въздуха от амоняк, което е много полезно, след като почистите банята с различни препарати.

Китайските вечнозелени растения могат да ви помогнат да се отървете от формалдехид във въздуха (козметиката обикновено го съдържа). Най-доброто място за това растение е до душа.

Европейският бръшлян абсорбира въглеродния диоксид по-добре от всяко друго растение. Той също така изчиства въздуха от токсини, формалдехид и тежки метали.

Спалня

Змийско растение излъчва кислород през нощта и изчиства въздуха от токсини, което значително ще подобри качеството на съня ви.

Спатифилум лесно абсорбира промишлени и домашни токсини (ацетон, бензол и амоняк). Това е особено полезно след боядисване, когато въздухът е пълен с опасни химикали.

Фаленопсис е растение с прекрасни цветя. Излъчва много кислород през нощта и изчиства въздуха от толуен.

Бебешката стая

 

Кафето е естествен филтър. Изчиства въздуха от бензол, формалдехид, фенол и трихлоретилен.

Хибискус създава благоприятен микроклимат. Фитонцидите, които излъчват това растение, правят въздуха по-здравословен и по-чист. Други растения започват да растат по-добре, когато са близо до хибискус.

Циклама може да ви помогне да се отървете от безсъние, хронична умора, депресия и раздразнителност.

Всекидневна

Драцена извлича бензол и формалдехид от въздуха (намира се в тапети, бои, завеси и килими).

Хлорофитум ще ви отърве от формалдехида, който идва от автомобилните изпарения и тютюневия дим. Той също така овлажнява въздуха много добре.

Бенджамин изчиства въздуха от бензол, трихлоретилен (намира се в препарати за килими, лепило и много други неща) и фенол.

Кухня

Алое изчиства въздуха от бензол (намира се в детергентите) и формалдехид.

Мадагаскарски жасмин прави въздуха в кухнята по-здравословен. Ако го обгрижват е правилно, растението ще ви даде красиви цветя през цялата година.

Предимството на сентполията е, че тя гони мравките от дома ви.

 

Сподели: