Перфектно поддържани тревни площи с косачките на STIHL

Подгответе градината в началото на пролетта

1223

Наситената зелена трева ни подканва да се отпуснем и да ѝ се насладим. Ние инстинктивно се чувстваме добре, щом усетим аромата на прясно окосена трева. Причина за позитивното влияние на тревата е в нейния непрекъснат растеж. За да бъде жизнена, тя се нуждае от достатъчно слънчева светлина, вода и хранителни вещества в комбинация с непрекъсната поддръжка на тревната площ.

За тази цел STIHL Ви предлага богат асортимент подходящи косачки с различни елементи на оборудване. Към тях спадат ръчно водени бензинови, акумулаторни или електрически модели косачки, комфортни райдери и трактори за косене или автоматични косачки роботи iMow.

Предизвикателствата при поддръжката на тревни площи са толкова многостранни, колкото са и изискванията на потребителите към техните косачки. Освен основните критерии като големината на площта, която ще се коси, и формата на задвижване, нуждите са много индивидуални. До колко за вас е важен комфортът при косене? Каква ширина на косене предпочитате? Тревната площ да има ли типичен английски дизайн на ивици? Използвате ли кош за събиране на тревата или предпочитате да я мулчирате?

Бензиновите косачки STIHL се отличават с висока производителност при косене, дълъг експлоатационен живот и голямо разнообразие от модели. Представяме Ви предлаганите у нас серии бензинови косачки STIHL с техните характеристики:

Моделите от серия 2, оборудвани с ефективен двигател и стабилен корпус от стоманена ламарина, предлагат добра производителност при косене и събиране на окосената маса. Част от тях имат и 1-скоростен колесен механизъм. Уредите от тази серия са много подходящи за използване на средно големи и големи тревни площи.

 

Косачките от серия 4 с устойчив на удари корпус от висококачествена пластмаса се отличават със стабилност, маневреност и обмислени елементи на оборудване. Благодарение на ширините на косене от 41 или 46 см, те са оптимални за поддръжка на тревни площи със средна големина.

В серия 5 се представят модерни универсални модели, които съчетават компактност с висока мощност. Амбициозните частни потребители ценят ширината на косене от 43 см, с която могат да бъдат косени предимно площи със средна големина.

 

Висококачествени материали, иновативни технически детайли и превъзходни резултати при косене определят моделите от серия 6. Многобройни акценти в оборудването, например комфортна моно-ръкохватка или съединител нож-спирачка, се грижат за висок комфорт при бързото напредване с работата.

 

Към специалната серия R спадат мултифункционални косачки и уреди със странично изхвърляне на окосената маса. 3-колесните мултифункционални косачки са и много повратливи при работа на тесни пространства. Подходящи области за употреба са нередовно косени поляни, тревни площи с много дървета или затревени крайпътни участъци.

 

Аксесоарите за бензиновите косачки STIHL ги допълват с практични допълнителни функции или оптимизират работата им в специална околна среда. Например с помощта на предлаганите като опция набори за мулчиране много модели косачки се дооборудват и стават мултифункционални. Така окосената маса може или да бъде отведена ефективно в коша за трева или да се използва за мулчиране, т.е. естествено наторяване. Когато мулчирате тревната площ, ѝ връщате обратно нужните минерални хранителни вещества по екологичен начин, тъй като окосената трева пада директно на окосения участък като богата на хранителни вещества тор.

Проветряването на тревната площ повишава качеството на тревата. Мъхът и тревният филц се грижат често за това, до активните корени на тревата повече да не проникват достатъчно кислород и микро хранителни вещества. За да бъде почвата Ви винаги рохкава, добре проветрена и благодарение на това устойчива, помага редовното аериране и грапене. При вертикутиране вертикални ножове се врязват няколко милиметра в почвата на третирания участък и отстраняват тревния филц. При грапене плевелите и изсъхналият растителен материал се изресват от повърхността. За витализиране на зелените Ви площи STIHL предлага аератори с бензинов или електродвигател.

  

Сподели: