Растения, които държат комарите надалеч

И които трябва да има във всяка градина

2345

1. Лавандула

Тези растения ще ви предпазят от комарите Посадете ги в градината или на прозореца в саксии

Хората обичат аромата на лавандула. Комарите и мухите обаче не. Маслото от лавандула е не само естествено отблъскващо средство против комари, но и можете да закачите изсушена лавандула в гардероба си, за да предпазите дрехите си от молци.

7 начина да се отървете от насекомите в дома Като използвате тези естествени техники  

2. Босилек

Босилекът се намира във всяка билкова градина не само заради вкуса, но и защото ще ви предпази от комарите. Ако имате масло от босилек, може да направите лесно домашен спрей против комари .

3. Мента

Ментата е друга страхотна билка за готвене, която държи вредителите далеч. Ментолът, активната съставка на ментата, действа като пестицид за ларвите и акарите на комарите. Освен това отблъсква мравките и паяците. Ментата също така гони и мишки.

4. Розмарин

След като имате босилек и мента, защо да не засадите и розмарин. Освен страхотна добавка за месо и картофи, той ще държи инсектите надалеч. Ако нямате място за саксия с розмарин, маслото от него също ще свърши чудесна работа.

5. Невен

Невенът е много красиво растение, лесен за отглеждане, а наред с това и държи далеч комарите.

6. Лимонена трева

Лимонената трева съдържа цитронела , естествената съставка, която ще намерите в много препарати, отблъскващи комари. Но всъщност отглеждането на лимонена трева върши по-добра работа за предпазване, защото растението в естествения си вид има по-силна миризма.

6 растения, които ще ви спасят от насекомиЗа спокойни вечери навън 
Сподели: