Растения, които държат комарите надалеч

Растения, които държат комарите надалеч

1. Лавандула

Тези растения ще ви предпазят от комарите

Лятото е хубаво, но наред с приятните емоции, има и някои досадни неща. Като комарите, които могат да провалят и най ...

24/07/2018

Хората обичат аромата на лавандула. Комарите и мухите обаче не. Маслото от лавандула е не само естествено отблъскващо средство против комари, но и можете да закачите изсушена лавандула в гардероба си, за да предпазите дрехите си от молци.

7 начина да се отървете от насекомите в дома

Нека си признаем, няма дом, който да не е бил налазван от всякакви неприятни инсекти – мравки, мушчици, хлебарк...

26/12/2017

2. Босилек

Босилекът се намира във всяка билкова градина не само заради вкуса, но и защото ще ви предпази от комарите. Ако имате масло от босилек, може да направите лесно домашен спрей против комари .

3. Мента

Ментата е друга страхотна билка за готвене, която държи вредителите далеч. Ментолът, активната съставка на ментата, действа като пестицид за ларвите и акарите на комарите. Освен това отблъсква мравките и паяците. Ментата също така гони и мишки.

4. Розмарин

След като имате босилек и мента, защо да не засадите и розмарин. Освен страхотна добавка за месо и картофи, той ще държи инсектите надалеч. Ако нямате място за саксия с розмарин, маслото от него също ще свърши чудесна работа.

5. Невен

Невенът е много красиво растение, лесен за отглеждане, а наред с това и държи далеч комарите.

6. Лимонена трева

Лимонената трева съдържа цитронела , естествената съставка, която ще намерите в много препарати, отблъскващи комари. Но всъщност отглеждането на лимонена трева върши по-добра работа за предпазване, защото растението в естествения си вид има по-силна миризма.

6 растения, които ще ви спасят от насекоми

Насекомите не трябва да пречат да се насладите на вашата почивка навън (на терасата или в градината). Разбира се, има...

27/08/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...